Tvůrci Dear Esther chtějí mít  z Everybody's Gone to the Rapture nezávislou AAA hru
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Dear Esther chtějí mít z Everybody's Gone to the Rapture nezávislou AAA hru

19. 12. 2014 20:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Tvůrci Dear Esther se posledních šest měsíců neflákali. Od E3 pracovali na tom, aby se novinka Everybody's Gone to the Rapture dostala do alfa verze a dojít by k tomu mělo již brzy. Základní strukturu herního světa mají už vývojáři hotovou a teď už "jen" zbývá všech šest hlavních oblastí naplnit obsahem a vše pořádně odladit.

Všech šest oblastí bude dohromady dávat celistvý anglický venkov osmdesátých let, ale samotné oblasti by měly být unikátní a do určité míry rozdílné. Což údajně zabírá hodně práce grafikům. Tvůrci si totiž dávají hodně záležet na historické akurátnosti a vybudovat věrný anglický venkov dá malému týmu hodně práce. Nicméně všechno pokračuje dobře, a jak do sebe jednotlivé díly zapadají, potvrzuje se prý vývojářům, že prý nepůjde o typickou indie hru.

Jakkoliv je slovo indie zprofanované a každý si ho může vyložit trochu jinak, pro Everybody's Gone to the Rapture alespoň podle vývojářů opravdu nesedí. Mnohem výstižnější je prý "krátká AAA hra." Všechna oddělení si tak dávají záležet na tom, aby tříáčkovému standardu opravdu dostály, a zatím nás thechineseroom utvrzují v tom, že se to daří.

Everybody’s Gone to the Rapture zdroj: tisková zpráva

"Pořád máme ale hodně práce. První část vývoje hry je ohromně vzrušující, ale musíte taky počítat s dlouhým procesem do kterého patří postupné zvyšování kvality, odstraňování bugů a ladění drobností - přesně díky těmto věcem pak některé hry na trhu vyčnívají a jiné ne," napsali tvůrci na webu hry a naznačují tak, že právě jejich hra bude tou jednou z mála.

O co tedy přesně půjde? Pořád nevíme. Jádrem hry má být atmosféra a příběh a obojí se zatím drží úzkostlivě pod pokličkou, aby na nás nevypadl nějaký chtěný či nechtěný spoiler. Proto jsme se zatím nedočkali ani nového traileru, ale pouze několika obrázků. I z nich prý bystřejší jedinci pochytí nějaké náznaky.

Everybody’s Gone to the Rapture zdroj: tisková zpráva

Tvůrci na webu vypíchli hlavně audio - zvuky, hudbu a dle jejich slov naprosto úžasný dabing, který nahrávali s herci na konci září. Oproti tomu hudba, která je už z velké části napsaná, se bude nahrávat v březnu 2015 a pozadu nezůstávají ani zvuky. O ty se má starat unikátní a na míru šitý systém pro procedurální zvuky v prostředí a "mood generation system", který by měl společně s hudbou dokreslit atmosféru k dokonalosti.

Datum vydání hry je tak pořád ve hvězdách, ale snad se dočkáme ještě někdy v průběhu příštího roku. I kdyby to bylo ale v roce 2016, mělo by jít o poměrně unikátní hru, která bude zase trochu jiná než většina běžné produkce. Nezapomeňme také, že Everybody's Gone to the Rapture vyjde exkluzivně na PlayStation 4.

Nejnovější články