Tvůrci Amnesie vyrukují s podvodním hororem SOMA už příští týden
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Amnesie vyrukují s podvodním hororem SOMA už příští týden

18. 9. 2015 17:31 | Preview | autor: Adam Homola |

Známí tvůrci z hororového studia Frictional Games vyrukují se svým novým děsivým titulem už velmi brzy. SOMA, která se odehrává v podvodním komplexu kde se něco šeredně pokazilo, vyjde na PC a PlayStationu 4 už 22. září. Už za pár dnů se tedy budeme moct pustit do další unikátní hry od tvůrců Amnesie a Penumbry. Obě dokázaly, že Frictional jsou v hororu viděném z vlastních očí mistři a v SOMA by mohli své zkušenosti zúročit o to víc.

"Komunikační kanály nefungují, dochází jídlo a stroje si začaly myslet že jsou lidé. Podvodní zařízení PATHOS-II utrpělo nesnesitelnou izolaci a my budeme muset udělat velmi těžká rozhodnutí. Co můžeme udělat? Co dává smysl? Zůstalo ještě něco pro co můžeme bojovat?," ptají se tvůrci v tiskové zprávě a naznačují tak příběhové pozadí hry.

zdroj: Archiv

Hra se bude navíc točit kolem zajímavých témat lidství - budete se moct zamyslet nad tím, co to vlastně znamená být člověkem a jestli musíme být vázáni na svá těla z masa a kostí, nebo je jen dočasně obýváme. V aktuálním traileru a vlastně i v minulých videích jsme mohli vidět robota, který byl přesvědčen o svém lidství.

O podobné téma se shodou okolností částečně otřel nedávný film Chappie a pokud jste si chtěli s podobnou tématikou vyhrát v interaktivním příběhu, měli byste si vzít na 22. září volno. SOMA je přitom něco trochu jiného, než jen Amnesia pod vodou. Pokud nemůžete do úterý vydržet, přečtěte si naše starší dojmy z hraní, nebo můžete mrknout na některé z mnoha videí. Recenzi této hry na Games čekejte v pondělí.

Nejnovější články