Supremacy mód ve Star Wars: Battlefront je de facto Conquest z Battlefieldu
zdroj: tisková zpráva

Supremacy mód ve Star Wars: Battlefront je de facto Conquest z Battlefieldu

14. 8. 2015 13:48 | Preview | autor: Adam Homola |

Dalším herním módem ve Star Wars: Battlefront, který tvůrci představují, se jmenuje Supremacy. Ve své podstatě jde o známý Conquest z Battlefield her, jen s menšími úpravami. V praxi to znamená obrovské mapy a spoustu vozidel i letadel a velké armády na obou stranách v bitvě o klíčové body na mapě. A když bude nejhůř, můžete povolat Darth Vadera.

Mechanika Heroes & Villains, v rámci které je možné Vadera a jiné hrdiny povolat do boje, bude ale v Supremacy jen třešničkou na dortu. Jádrem módu jsou velké souboje obou stran nad pěti klíčovými body. Na začátku každého zápasu začíná váš i nepřátelský tým se dvěma zabranými body, tudíž následuje bitva o pátý, prostřední. Jakmile ho někdo získá, nastává fáze souboje o další body ve specifickém pořadí. Akce se tak začne odehrávat minimálně na dvou místech najednou - u příslušných kontrolních bodů na obou stranách.

Cílem vašeho týmu v Supremacy je získat všech pět bodů, nebo alespoň většinu ještě předtím, než vyprší časový limit 10 minut - přesně tak dlouho trvá jedno kolo. Mapy a jednotlivé body jsou navrženy tak, aby byla akce opravdu všudypřítomná a epická. Nikdy byste se neměli cítit izolovaní nebo utíkat přes půl mapy než uvidíte prvního živáčka.

zdroj: Archiv

"Jakmile se do Supremacy spawnete, nemusíte dlouho utíkat než uvidíte spoustu přátel i nepřátel. Hodíme vás do přední linie, kdy je vaše obrazovka zaplněna nepřáteli: pěchotou, hrdiny, walkery a bojovými letouny. Můžete se připravit na velice intenzivní a náročnou Star Wars akci," řekl na webu hry hlavní designér úrovní Dennis Brännvall.

V Supremacy by si měli přijít na své i hráči, kteří nemají moc rádi útoky a raději se drží vzadu a brání. Část vašeho týmu může jít útočit na nepřátelský kontrolní bod, zatímco vy se můžete držet vzadu a bránit ten váš. Nebezpečí bude ale všudypřítomné - vedle pěchoty si musíte hlídat i vzduch. Nebe budou totiž brázdit X-Wingy a TIE Fighteři, zatímco na zemi lze narazit na hrdiny.

Darth Vader, Luke Skywalker nebo třeba Boba Fett dokáží pomoct a v klíčových situacích klidně zvrátit průběh bitvy na vaši stranu, když je dobře použijete. Star Wars: Battlefront bude ale také o jiných módech. Minule jste se mohli podívat na ten, který se odehraje v oblacích a ještě předtím na víceméně klasický týmový deathmatch. Hra se na pultech obchodů objeví už 19. listopadu tohoto roku.

Nejnovější články