Spekulace: Call of Duty: Ghosts bude jen na nové konzole a PC
zdroj: tisková zpráva

Spekulace: Call of Duty: Ghosts bude jen na nové konzole a PC

22. 3. 2013 19:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Podle vydávání Call of Duty her bychom si mohli řídit hodinky. Loni byli na tahu Treyarch s Black Ops 2, letos je na řadě Infinity Ward, možná opět s pomocí Sledgehammer Games. Zatím samozřejmě nepadlo ani jedno oficiální slovo, takže všechno berte s rezervou. Několik spekulacíproběhlo v minulých měsících - podle nich by mělo mít nové Call of Duty jednoduše podtitul Modern Warfare 4. Teď se ale na YouTube objevilo video z kanálu Drift0r, který v jednom sedmiminutovém videu vysypal z rukávu tolik informací, že pokud jsou skutečně pravdivé, právníci Activisionu si už jistě brousí zoubky.

Podle Drift0ra můžeme přestat vyhlížet Modern Warfare 4, protože nové CoD bude mít podtitul Ghosts. Ano, v množném čísle, ne jen ten jeden Ghost, kterého známe z MW her, ale Ghosts. Nebude to tak úplně přímé pokračování Modern Warfare série, i když to z ní bude vycházet. Původně se prý uvažovalo o podtitulu Phantoms, ale ten vývojáři nakonec zavrhli a zůstali u Ghosts. Oznámení Call of Duty: Ghosts bychom se měli dočkat někdy kolem 1. května, přičemž původní plán byl, že k tomu dojde právě prvního.

Hra by neměla být zasazená do minulosti ani přítomnosti, ale do budoucnosti. Jenže pozor, prý ve hře nebudou žádné futuristické zbraně, ale klasické, moderní zbraně z dnešní doby. Což zní divně, ale prý to má co dělat se zásadní příběhovou událostí, která právě všechny v budoucnosti přinutí používat “staré” zbraně z dnešní doby. Možná nějaký elektronický hack futuristických zbraní (či jednotného systému), a tím pádem nutnost vrátit se ke klasikám?

Další novinkou by měly být interaktivní loadovací obrazovky před multiplayerovými zápasy. Už nebudete koukat na artworky a loading bar, ale budete slaňovat z helikoptéry nebo se do mapy vplížíte. Jde tedy o jakési minihry na loadovacích obrazovkách, což je určitě skvělý nápad, který se poslední dobou objevuje častěji.

Přibudou i nové pohyby a jedním z nich je například skluz během střílení. Budete utíkat, a pak se sklouznete buď po kolenou, nebo po zadku a během toho budete střílet. Což bude určitě vypadat dobře, ale trefíte leda tak velké kulové. No, uvidíme.

Nějakým způsobem by se mělo upravit i pokleknutí a zalehnutí a údajně se má vrátit naklánění se zpoza rohů i na konzole. Dalším novým pohybem bude odkutálení se do krytu - když budete ležet a najednou někdo vaším směrem spustí palbu, nemusíte vstávat a utíkat, jen se prostě odkutálíte na stranu do krytu.

Oblíbený mód Spec Ops by v Call of Duty: Ghots neměl být přítomný vůbec, nahradit ho má něco úplně nového. Co to bude, Drift0r zatím neví. Potěší také snaha vývojářů o mnohem zničitelnější prostředí, tak trochu po vzoru Battlefield her. Většina z toho zní hodně uvěřitelně a pravděpodobně, ale co už zní trochu přitažené za vlasy, jsou platformy. Ghosts by měla vyjít prý jen a pouze na next gen konzole a PC. Dá se očekávat, že na nových konzolích bude, ale že by se Activision vykašlal na obrovské hráčské základny a fanoušky na Xbox 360 a PlayStation 3? To se mi nechce věřit.

Jakkoliv ale může znít většina informací pravděpodobně, neberte je raději zas tak vážně. Jejich zdrojem je jen někdo na YouTube, který se sice několikrát během videa dušuje, že to má z velmi důvěryhodného zdroje, kterému by doslova svěřil svůj život a opravdu mu věří, ale znáte to. Jedna paní povídala - možná je na tom něco pravdy, ale možná z toho nemusí vyjít nic. Tak jako tak bychom se měli oficiálního oznámení dočkat už docela brzy, pokud má hra vyjít zase někdy v listopadu, jako v posledních letech. Že by další launchový titul? Spíš ano.

Nejnovější články