Sony představuje zombie onlinovku H1Z1
zdroj: tisková zpráva

Sony představuje zombie onlinovku H1Z1

10. 4. 2014 10:42 | Preview | autor: Ladislav Loukota |

Další den, další zombie hra! O chystaném projektu jménem H1Z1 se na internetu hovořilo již včera, kdy světlo světa spatřila webová stránka h1z1.com. Krom otázky "Will you survive?" však nenabízela žádné popisy. V jejím kódu se však našly reference na Sony Online Entertainment, jejíž šéf John Smedley dnes ráno odhalil o hře řadu dalších podrobností.

Kdo tak ohledně H1Z1 spekuloval nad přítomností tématiky zombie, sandboxovou povahou hry a free to play monetizací, má právo na trojitý potlesk. H1Z1 bude dle Smedleyho livestreamu na Twitchi právě takovým titulem!

H1Z1 hráče postaví do role přeživšího 15 let po objevu titulního zombie viru. Dějištěm hry je prostředí rurálních USA – přesně ta lokace, kudy obvykle courají postavy z The Walking Dead (tohle jméno tu nezaznívá poprvé).

Nástin herních mechanik odpovídá DayZ říznuté s Fortnite – hráči musí v H1Z1 přežívat skrze sběr surovin pro budování své skrýše, bojem se zvířaty a souboji se zombie či s jinými přeživšími. Aliance nebo války mezi přeživšími mají vznikat zcela dle libovůle hráčů, stejně jako má být možné se vybodnout na válčení a jenom farmařit nebo naopak hrát na kartu vlka samotáře.

H1Z1 zdroj: tisková zpráva

Smedley slíbil propracovaný systém tvorby předmětů i možnost využívat vozidel včetně plánovaných letadel, na druhé straně však není v plánu žádný RPG vývoj postav. Oproti DayZ ale H1Z1 nabídne řádově větší virtuální realitu, obývat ji totiž budou tisíce hráčů na izolovaných serverech, a každá vráska zanechaná hráči na mapě má díky přetrvávajícímu světu "vydržet napořád".

Cílem je dle vyjádření Sony dát hráčům možnost od nuly vystavět své vlastní Woodbury (městečko z The Walking Dead) či obsadit a změnit k obrazu svému někdejší vězení (taktéž zápletka z The Walking Dead…).

H1Z1 zdroj: tisková zpráva

Uvidíme, jak do toho všeho bude pasovat příslib různě nastavených pravidel na různých serverech, mezi nimiž však má zároveň docházet k mezihráčskému obchodu. H1Z1 rovněž neplánuje žádnou formu permanentního umírání, hráčské postavy budou naopak vysoce upravitelné a po smrti jim dost možná zůstane i jejich výbava. To je mi tedy boj o přežití...

Sony slibuje, že H1Z1 využije "řadu cool technologií" skrze použití next-gen enginu Forgelight. Minimálně zpočátku bude hra zřejmě zacílena pouze na PC, později možná podobně jako u Planetside 2 i na PS4. Že se primárně zaměří na PC však napovídá i blíže neupřesněné využívání free to play modelu, který je zde přeci jen tradičnější.

Early access verze se bude již velmi brzy prodávat (a dát hrát) za cenu kolem 20 dolarů. Kdo má zájem, může si zde pročíst zápis Smedleyho oznámení.

H1Z1 zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články