S novým, neviditelným monstrem představila akce Evolve i jízdní řád betatestu
zdroj: tisková zpráva

S novým, neviditelným monstrem představila akce Evolve i jízdní řád betatestu

18. 12. 2014 15:56 | Preview | autor: Aleš Smutný |

S pomalu se blížícím vydáním kooperativní akce Evolve se také blíží masivní otevřený betatest. Ten hlavní proběhne na Xbox One, nicméně zčásti do něj zasáhnou i vyvolení hráči na PlayStation 4 a PC. Na konzoli od Microsoftu začne klasická otevřená beta 15. ledna a z kontextu zpráv je zřejmé, že co zde dosáhnete, to se vám přenese i do plné verze hry.

Na začátku bude odemčen Hunt mód, tedy základ Evolve. K dispozici bude prvních osm lovců – Markov, Maggie, Val, Hank, Hyde, Griffin, Lazarus, Bucket. Jako oponenti jim poslouží dvě známá monstra – gorilí Goliáš a poletující Kraken. O dva dny později bude do bety Xbox One přidán i mód Evacuation, o němž jsme se rozepsali v tomto článku a který zajímavě přetváří kostru hratelnosti, na níž Evolve běhá. V této verzi bety bude k dispozici všech dvanáct map z plné verze.

16. ledna bude pak spuštěn takzvaný technický test, který bude o mnoho chudší, než otevřená beta. Nebude v něm přítomný mód Evacuation a dosažené úspěchy se vám nepřenesou do plné hry. K technickému testu se na PS4 dostanou hráči, kteří měli přístup do alfy, což se týká i PC, kde se navíc k testu dostanou i majitelé Left 4 Dead a BioShock Infinite na Steamu. Všechny testy končí 19. ledna. Kromě zpráv o testování všeho druhu, ale také Turtle Rock Studios oznámili existenci offline módu pro jednoho hráče.

Jakkoliv divně to u téhle ryze kooperativně PvP hry zní, pokud byste měli chuť si zahrát bez dalších hráčů, budete mít tu možnost. Všechny ostatní pozice ve hře zastoupí umělá inteligence, přičemž budete moci vybírat z různých typů chování botů. Za lovce navíc budete moci okamžitě přepínat mezi jednotlivými lovci ve skupině, takže je to vlastně taková kooperace se sebou samým.

A nakonec je tu nové monstrum, o němž se už nějakou dobu vědělo. Jmenuje se Wraith a jeho hlavní zbraní bude rychlost a neviditelnost, což naznačuje i trailer. Turtle Rock ji (je to ona) označují jako vesmírného vetřelčího ninju. Na rozdíl od Goliáše, který vždy chodí „na férovku,“ Wraith je o taktice Udeř a uteč. Warp Blast jí umožňuje bleskurychle se přesunout na místo a tam v okamžiku dopadu poškodit cíle ve svém okolí. Zvládne vyvolat vábničku, která na sebe naláká lovce a neviditelná Wraith zmizí. Dokáže i čapnout jednoho lovce a odnést jej pryč, během vteřiny, takže rozbije tým.

No a Supernova je schopnost, která kolem Wraith vytvoří arénu, v níž útočí rychleji a silněji. Nečekejte ale, že toho tohle monstrum vydrží mnoho, Wraith se plíží a útočí během chvilky, aby se zase stáhla. Prostě tohle monstrum by mělo zamíchat kartami a hlavně taktikou, kterou na něj musíte aplikovat. Evolve pak vyjde 10. února na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články