PS4 verze Rise of the Tomb Raider vyjde v říjnu i s exkluzivní podporou PlayStation VR
zdroj: tisková zpráva

PS4 verze Rise of the Tomb Raider vyjde v říjnu i s exkluzivní podporou PlayStation VR

19. 7. 2016 18:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Rise of the Tomb Raider se majitelé PlayStation 4 dočkají po ročním (skoro na den přesně) čekání 11. října. Hra vyjde ve speciální edici s přízviskem 20 Year Celebration, která se objeví ve stejný den i na PC. První Tomb Raider totiž vyšel před dvaceti lety, a tak Square Enix napěchoval speciální edici spoustou starého i nového obsahu. Vedle původní hry a veškerých doposud vydaných DLC dojde i nové módy a zbrusu novou, krátkou singleplayerovou kampaň.

Jednou z nejzajímavějších novinek je příběhová min kampaň Blood Ties, ve které bojujete o svůj dům a se svou minulostí. Po smrti Lařina otce se totiž jejímu strýci zachtělo vlastnit sídlo Croft Manor. Na vás bude ochrana majetku - musíte dokázat, že právoplatným dědicem jste vy. Nejdříve je ale třeba se vyrovnat s vlastní minulostí, což by nemělo trvat déle než hodinu.

Blood Ties nebude nic velkého, ale zajímavé je, že mini kampaň můžete hrát jak ve standardním pohledu z třetí osoby, tak ve virtuální realitě. Majitelé headsetů Oculus Rift nebo HTC Vive ale budou zklamaní, protože se počítá jenom s podporou PlayStation VR.

Rise of the Tomb Raider zdroj: tisková zpráva Obrázek z PS4 verze hry

S mini kampaní Blood Ties je částečně spojená i novinka Nightmage. V noční můře přepadnou hordy zombíků sídlo Lary Croft, které musíte bránit všemi možnými prostředky. Nightmare obsahuje online žebříčky, vytváření komunitních výzev a možnost si celý zážitek modifikovat skrze speciální karty.

Další novinkou je kooperativní mód Endurance, ve kterém hraje prim nekompromisní survival. Na začátku nemáte vy, ani parťák absolutně žádné zbraně nebo vybavení. Všechno si musíte najít, sebrat, nebo vyrobit. Musíte také počítat s tím, že vás může zabít pouhá zima, že oheň spotřebovává palivo, a že si zdraví doplňujete konzumací jídla. Endurance je navíc rozdělen na dvě fáze: ve dne se snažíte sbírat suroviny, craftovat a přežít nehostinné počasí, zatímco v noci jsou vašimi nepřáteli lidé a divoká zvěř.

PS4_ROTTR_Infographic_Layered zdroj: tisková zpráva Oficiální infografika k obsahu speciální edice 20 Year celebration

Zajímavě zní i nová obtížnost Extreme Survival, určená pro hlavní příběhovou kampaň původní hry. V ní vám vývojáři výrazně omezí počet uložených pozic, materiály pro výrobu předmětů, zdroje obecně, munici, životy a další aspekty.

Vývojáři vydali u příležitosti dvacátého výročí na oficiální YouTube kanál hry několik velice zajímavých videí. Vedle vzpomínky šéfa Square Enix Josuke Macudy na Tomb Raider: Legend, jde třeba o teaser na jedničku, tento cheesy klip nebo o záběry z pre-alpha verze, kde vlk stojí a medvěd pobíhá ode zdi ke zdi.

Vzpomínkových materiálů je na YT kanále dost a už v říjnu si můžete i na PlayStation 4 připomenout, proč se Lara producíruje po našich monitorech a televizích i po dvaceti letech.

Nejnovější články