První DLC Battlefield Hardline přinese kvarteto map, pro Battlefield 4 se chystá obsah zdarma
zdroj: tisková zpráva

První DLC Battlefield Hardline přinese kvarteto map, pro Battlefield 4 se chystá obsah zdarma

11. 5. 2015 17:18 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Zatímco Battlefield Hardline se chystá na svůj druhý životní cyklus skrze klasické DLC přídavky, které přináší nové mapy, zbraně a módy, u Battlefieldu 4 se životní cyklus přesouvá do chvíle, kdy by „normálně“ podpora ustávala a DICE by se chystali na novou hru. Jenže protože za Hardline stojí primárně Visceral a na Star Wars Battlefront pracuje částečně jiná divize, takže jsou lidé, kteří se mohou o hru dále starat. Zdá se, že se zatím poslední díl válečné střílečky bude ještě nějakou dobu těšit z podpory a  hráči za další obsah nic nezaplatí.

Nejprve ale Battlefield Hardline. Policejní akci čeká první DLC, které ponese název Criminal Activity, což potvrdil producent hry Zach Mumbach, a vyjde v létě. Majitelé Premium účtů se k ní dostanou se čtrnáctidenním předstihem, ale pro všechny bude obsah stejný. Jak se dalo čekat, v DLC vyjde kvarteto map, přičemž dvě budou noční mapy. Nepůjde o noční verzi původních, ale zbrusu nové mapy, nu, ještě aby ne.

Velikost map bude rozdílná, ale Visceral chtějí přidat na zničitelnosti v rámci mapy, což pramení z faktu, že už se v rámci reakcí na hru naučili, jak lépe vizuálně vysvětlit, co je zničitelné a co ne. Zajímavé je, že Mumbach zmínil experimentování s jakousi ochutnávkou map pro hráče, kteří DLC ještě nevlastní a nemají logicky tedy ani Premium. Rádi by, aby takoví hráči mohli mapu zkusit při hraní se svými kamarády, ale momentálně prý problém spočívá v technické realizaci.

Battlefield 4 už nadále nebude řešit, zda jste Premium hráč či ne, alespoň v oblasti nového obsahu. DICE potvrdili, že nový obsah, který se objeví v jarním patchi bude pro všechny zdarma, stejně jako další budoucí obsah. Ve zmíněném patchi tak všem hru rozšíří třeba z trojky známý Gunmaster mód a pětice nových zbraní včetně AN-94. Další updaty pak přidají třeba noční varianty předešlých map jako Siege of Shanghai, Zavod 311 a Golmud Railway. Je tedy jisté, že Battlefield 4 tu s námi ještě nějakou dobu bude a už vám dodatečně nezatíží peněženku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články