Požární hlídka z tajemné adventury Firewatch hledá na záběrech z hraní neposlušné teenagery
zdroj: tisková zpráva

Požární hlídka z tajemné adventury Firewatch hledá na záběrech z hraní neposlušné teenagery

21. 12. 2015 13:13 | Preview | autor: Adam Homola |

Vývojáři ze studia Campo Santo ukázali další větší segment z mysteriózní adventury Firewatch, která sice stojí hlavně na dialozích a příběhu, ale v druhém dlouhém videu k žádným zásadním odhalením nedojde. Technicky vzato tedy video obsahuje jisté spoilery, minimálně pokud jde o dialogy, což byste měli vědět. Pokud vám to ale nevadí, můžete se pustit do sledování trampot strážce lesního pořádku v lese kdesi ve Wyomingu.

Video navazuje na předchozí záběry hraní a odehrává se během druhého herního dne. Zjistíte, že nastal problém s telefony a na příkaz šéfové musíte prozkoumat kabely, které jsou uložené hezky daleko. Během cesty tak uslyšíte několik minut dialogů mezi Henrym a Delilah, respektive můžete je slyšet. Skoro pokaždé máte možnost odpovědět, ale hra vás do toho nenutí.

Když se rozhodnete Delilah neodpovědět, konverzace skončí a nemusíte se dozvědět o zajímavých detailech, třeba o problému, který zrovna řešíte. Pokud si ale chcete povídat, máte štěstí - vývojáři do hry nezapracovali jen důležité příběhové dialogy, ale i v zásadě marginální konverzaci o tom, že je Henrymu zima. Podobné detaily by měly pomáhat nejenom budovat atmosféru hry, ale i vztah mezi oběma postavami.

O zjevném významu vzájemného vztahu Henryho s Delilah v rámci vyprávění svědčí ostatně i moment, kdy si Delilah zapomene vypnout vysílačku a rozpovídá se (pravděpodobně) o vás s někým jiným. Pak máte dvě možnosti: konverzaci potichu naslouchat, nebo se ji pokusit přerušit a upozornit Delilah na zapnutou vysílačku, což udělají i vývojáři ve videu. Po rozhovoru šéfové s někým jiným to můžete přejít mlčením, nebo ji naopak vydusit a začít z ní dolovat jeden detail za druhým. Volba je opět na vás.

Mezitím se Henry dostane k přetrženému kabelu a následuje další část mise, v níž musíte najít viníky, kteří mají rádi pivo. Stačí se tedy držet po zemi rozházených plechovek a další indicie na sebe nenechají dlouho čekat...

Firewatch vyjde 9. února pro PC, Mac, Linux a PlayStation 4.

Nejnovější články