Pompeje, Tannenburg a Antietam v Darkest of Days
zdroj: tisková zpráva

Pompeje, Tannenburg a Antietam v Darkest of Days

22. 6. 2007 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Jaké asi bude překvapení amerického vojáka Alexandera Morrise, když mu v jedné prozatím nejmenované bitvě roku 1800 posel z budoucnosti zachrání život vlastním tělem a pošle hrdinu o několik set let v čase dopředu.

Tak začíná Darkest of Days, chystaná FPS od málokomu známých vývojářů PhantomEFX, kteří si po úspěších s tituly jako International Poker Tour mohli dovolit založit vlastní distributorskou firmu 8Monkey Labs a pustit se do tvorby této střílečky, v níž různé organizace v budoucnosti začnou zneužívat cestování v čase k vlastním účelům a právě na hlavním hrdinovi bude, aby věci dal uvedl zpět do pořádku.

V jedné z pěti herních časových linií se Alexander ocitne v bitvě u Tannenbergu, kde Rusové v první světové válce ztratili přes sto čtyřicet tisíc mužů. Bitvu ale naruší otevření časového portálu a záchrana ruského vojáka, přičemž tento zážitek Němce natolik zarazí, že se začnou stahovat. Aby byl zachován výsledek bitvy, nezbude než se do Tannebergu vrátit ještě jednou a tentokrát se postavit právě na jejich stranu. V Pompejích, kam se hra přesune těsně před slavnou erupcí Vesuvu, si nejspíš s ničím podobným nebudete muset dělat starosti. Protože všichni tu beztak zemřou, budete na vaše nepřátele dokonce smět tasit zbraně z budoucnosti.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ačkoliv herní engine bude zvládat vykreslovat na bojišti stovky vojáků, většinu času po vašem boku nikdo stát nebude. A to ani v slavné bitvě americké občanské války u Antietamu, kam rovněž zavítáte. Způsoby boje a chování vašich spojenců i protivníků se bude v jednotlivých časových rovinách nicméně lišit, a to nejen díky morálce AI, která se bude pokaždé rozhodovat jinak. Pokud narazíte na deset vojáků Unie, postaví se třeba do řady a začnou po vás pálit, ale jak budou jeden po druhém padat, začnou si to rozmýšlet a někteří třeba vezmou nohy na ramena.

Na homepage hry lze kromě nascanovaného preview z PC Gameru také nalézt seznam čtyř zbraní, které se u Antietamu objeví: bude to ručnice Springfield Rifled Musket, opakovací pušku Henry Rifle, příruční Navy Revolver a James Rifle s namontovaným hledáčkem pro odstřelování. Tyto zbraně vás však určitě nespasí v pozdější fázi hry, kdy se začnete střetávat s vojáky z budoucnosti, vysílanými organizacemi, kterým se vaše počínání přestane líbit. Ambiciózně vypadající střílečka Darkest of Days má vyjít v listopadu příštího roku.
zdroj: IGN, FiringSquad

levis

Nejnovější články