Podmořská střílečka Aquanox se vrací s třetím dílem Deep Descent, kde vás ohrožují Kaiju
zdroj: tisková zpráva

Podmořská střílečka Aquanox se vrací s třetím dílem Deep Descent, kde vás ohrožují Kaiju

1. 9. 2017 10:11 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Rok 2017 se nese v duchu velkých návratů. Vydavatelé udělali mnohým radost remasterovanými verzemi legend jako je StarCraft a Age of Empires, došlo ale také k oznámení právoplatných následovníků klasik z počátku tisíciletí. Před pár dny jsme informovali o druhém díle vikinské řeže Rune: Ragnarok a dnes tu máme záběry z hraní připravovaného třetího dílu podmořské akce Aquanox Deep Descent.

Hra navazuje na své dva předchůdce Aquanox a Aquanox 2: Revelation z let 2001 a 2003, ale kořeny této akční podvodní střílečky sahají ještě hlouběji do historie, do roku 1996 k Archimedean Dynasty. Oživení značky si vzalo na triko studio Digital Arrow, které se může pochlubit jediným minimalistickým titulem inMomentum, ale záda jim kryje vydavatelský gigant THQ Nordic.

Projekt se před dvěma lety setkal s úspěšnou Kickstarterovou kampaní, díky které byla zajištěna zářná budoucnost hry a zároveň došlo k omlazení vizuálu díky přechodu z Unreal Engine 3 na stejný engine čtvrté generace. Backeři si již mohli vyzkoušet multiplayerovou složku v alfa verzi, my ostatní se musíme spokojit jen s videem ze hry.

zdroj: Archiv

Pokud jste o sérii Aquanox nikdy neslyšeli, představte si klasickou vesmírnou střílečku s lodními bitvami a celou ji přesuňte pod mořskou hladinu. Lidstvo muselo v 300 let vzdálené budoucnosti ustoupit ze zemského povrchu na dno moří. Zanikly státy, vznikly nestabilní spolky a poslední zbytky lidstva se začali rozpadat.

Vám nezbývá nic jiného, než se se svou ponorkou vydat na průzkum mořského dna. Čeká vás dolování vzácných prvků a prohledávání vraků lodí a zaplavených stanic, abyste nalezené poklady vyměnili za vylepšení svého stroje.

Na ponorku můžete namontovat různé zbraně, štíty, sonary a další vybavení, které vám pomůže v boji s dalšími malými ponorkami, ale i obřími vodními křižníky. Největší starosti byste však neměli mít z lidských protivníků, ale z čehosi z konce traileru, co nápadně připomíná stvoření Kaiju třeba ze snímku Pacific Rim.

Aquanox Deep Descent nabídne kromě hlavní příběhové linky, kterou můžete proplout v kooperaci až čtyř hráčů, také kompetetivní multiplayer s klasickými módy deatchmatch, týmový deathmatch, capture the flag atd. Hra by měla vyjít ještě letos na PC (Steam), PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články