Po čtyřech letech v early accessu vychází survival The Forest
zdroj: tisková zpráva

Po čtyřech letech v early accessu vychází survival The Forest

2. 5. 2018 10:42 | Preview | autor: Adam Homola |

Tak nám předběžný přístup opouští další jeho dlouholetá stálice. The Forest byl ve své rozpracované verzi dostupný od roku 2014 a teď, po čtyřech letech, konečně vychází plná verze. Hra vás zavede do lesa, kde budete místo poklidného houbaření bojovat o život. Jde totiž o poměrně drsný survival, kde vám život znepříjemňují podivní kanibalové.

Vydání hry přitom neznamená jen přejmenování poslední dostupné rozpracované verze na verzi 1.0. Vývojáři ze studia Endnight Games udělali kus práce a hru na plnou verzi překlopili s pomocí obrovského updatu plného novinek, úprav, oprav i vylepšení.

Přepracovali například celý endgame, přidali nový alternativní konec, předělali jeskyně a vyladili řadu dalších věcí. Aktuálním updatem samozřejmě nekončí a na webu slibují další podporu. Na The Forest hodlají pracovat i v následujících měsících a letech, a to nejen co do oprav chyb, ale i do nového obsahu.

zdroj: Lucasfilm

Vývojáři také zároveň oznámili, že VR verze hry vyjde 22. května a pro všechny majitele klasického The Forest bude dostupná zadarmo. Nepůjde přitom jen o nějaký zjednodušený „walking simulátor v lese“, ale o plnohodnotnou hru, jen ve VR. Interface tam budete mít na chytrých hodinkách, inventář bude plně ve 3D a stromy budete kácet pomocí pohybového ovládání.

The Forest se po dobu předběžného přístupu těšil docela pozitivním reakcím hráčů a i ty nedávné jsou na Steamu „velmi kladné“, tudíž se snad více jak čtyřletá práce týmu povedla. Pokud vás zajímají hromady změn, úprav, oprav a dalších novinek, které do hry s verzí 1.0 přišly, můžete se do nich začíst na webu studia.

Nejnovější články