Online režim není ve Forza Horizon 4 povinný, ostatní hráči vám škodit nebudou
zdroj: tisková zpráva

Online režim není ve Forza Horizon 4 povinný, ostatní hráči vám škodit nebudou

29. 6. 2018 9:58 | Preview | autor: Adam Homola |

Nadcházející Forza Horizon 4 vás vypustí do velkého, ale hlavně sdíleného světa. Během hraní tak uvidíte ostatní hráče, budete s nimi moct komunikovat, ale nemusíte se bát, že by z toho tvůrci z Playground Games dělali najednou plnohodnotnou onlineovku. Slibují totiž, že zdejší sdílený svět bude bez všech problémů a neduhů typických pro online hry.

S ostatními hráči tak budete moct sice ve virtuální Británii interagovat, chatovat i závodit, ale žádný z nich nebude mít na vaši hru negativní vliv. V žádném případě se nestane, že by do vás jiný hráč vrazil uprostřed dlouhého driftu a tím vám pokazil skóre, nebo snad přerušil závod.

Hráči vás také nikdy nemohou vystrnadit odkudkoliv, kde si chcete udělat pěknou fotku skrze Photo Mode – přítomnost ostatních hráčů na vaší fotce bude čistě na vás. Když je tam nebudete chtít, jednoduše je na fotce vypnete.

V online režimu a sdíleném světě budou navíc fungovat všechny věci, které byste čekali od offline hry. Tedy již zmíněný Photo Mode i bez ostatních hráčů, možnost přetáčet čas zpátky, či prostá možnost hru zapauzovat. Nic z toho tady chybět nebude, a i kdybyste přesto odmítali hrát online, tak nemusíte.

Tvůrci vás do sdíleného světa nutit nebudou – hned na začátku hry můžete jediným tlačítkem online zakázat a hrát tak celou hru ve svém vlastním světě bez dalších hráčů. Podle vývojářů se tak sice ochudíte o řadu věcí, ale tu možnost vám stejně dají.

Forza Horizon 4 navíc nebude jen o sólovém či onlineovém ježdění, ale nabídne i dodatečné prvky včetně „chození do práce“. To v praxi znamená možnost koupit si dům a z něj pak vyjíždět směrem k zakázkám. Těmi mohou být například taxikaření, práce kurýra nebo řidiče kaskadéra, jak prozradili vývojáři v přiloženém videu pro IGN.

Všechny novinky a vůbec celé směřování Forza Horizon 4 nevychází jen z divokých nápadů vývojářů nebo z feedbacku hráčů. Tvůrci mohou stavět na obrovském množství dat z Forza Horizon 3 a posunout tak čtyřku ještě víc tam, kam se v trojce ubírali hráči. Výsledkem toho je jak větší příklon k online prvkům, tak neustále živoucí hra.

Nová Forza tak bude mít do statické hry stejně daleko, jako téměř jakákoliv dnešní velká hra. Playground Games pro ni chystají ještě větší a aktivnější podporu po vydání než u jakéhokoliv svého předchozího titulu. Fanoušci se tak mohou těšit na pravidelné menší i větší přídavky a vůbec živoucí, neustále se měnící herní svět. Forza Horizon 4 vyjde na PC a Xbox One už 2. října.

Nejnovější články