Obří update rozšiřuje No Man’s Sky o vozidla, zbraně, sdílení základen a hromadu úprav
zdroj: tisková zpráva

Obří update rozšiřuje No Man’s Sky o vozidla, zbraně, sdílení základen a hromadu úprav

9. 3. 2017 14:50 | Preview | autor: Adam Homola |

S každým dalším updatem ztrácí recenze na No Man’s Sky na relevantnosti a slouží spíše jako připomenutí toho, v jakém stavu hra vyšla. Čerstvě vydaný Path Finder Update je druhým obřím rozšířením, které posouvá hru tam, kde by ji chtěli mít leckteří hráči už při vydání. Nicméně ani Path Finder Updatem vývoj nekončí a Hello Games zdůraznili, že jde pouze o nástřel směru, kterým se bude hra ubírat do budoucna. Rozšíření do hry přidává několik typů vozidel, sdílení základen, specializace pro lodě i zbraně, možnost zapnout Permadeath a desítky dalších velkých i malých novinek.

Hned na začátku byste si měli všimnout především toho, že No Man’s Sky vypadá lépe, bez ohledu na platformu. Majitelé PlayStation 4 Pro se mohou těšit z oficiální podpory konzole, zatímco v případě PC verze došlo zase na vylepšení renderingu ve 4K. Na obou platformách pak hra podporuje HDR, dostala lepší nasvícení, vyšší rozlišení textur, lepší post processing a další grafické vychytávky.

Jednou z těch zajímavějších novinek je jistě sdílení základen, kdy lze vaši bázi nasdílet online. Tím ji v podstatě dovolíte jiným hráčům objevit a prozkoumat. V případě PC verze se zde počítá také s integrací Steam Workshop.

Velkých změn doznaly lodě, především co se týče jejich vlastnictví. Nově totiž můžete mít ve velkém hangáru ve Freighteru zaparkovaných více lodí a sbírat ty, které se vám líbí nejvíc. To je zase propojeno s další novotou: specializací lodí. Nově se ve hře lodě dělí na kategorie Shuttle, Fighter, Hauler a Explorer.

zdroj: tisková zpráva

Specializace vždy zvyšuje efektivitu lodi v dané oblasti, a tak zatímco je Shuttle univerzální lodí která v ničem nevyniká, Fighter je ideální na souboje. Hauler toho zase více uveze a Explorer se těší větším a rozšířeným možnostem warpování. Při nákupu nové lodi máte také možnost vyměnit ji za tu starou a ušetřit.

Když už s nějakou lodí přiletíte na libovolnou planetu, nejste odkázáni jen na chození pěšky. Nově máte k dispozici nový typ vozidel Exocraft, s nimiž můžete prozkoumávat povrch planety a využijete je i pro souboje, těžbu či dokonce závody. Vozítko Exocraft si můžete přivolat kdykoliv a odkudkoliv za předpokladu, že se nacházíte na planetě, kde jste vozidlo vyrobili.

Stejně jako v případě nových specializací lodí, i Exocraftů je zde několik typů. Nejmenším a zároveň nejrychlejším z nich je Nomad. Umí se i vznášet nad vodou, ale zase toho moc neuveze a do přední linie s ním také jít nechcete. Střední třídu Exocraftů zastupuje univerzální Roamer, který v ničem nevyniká, ale v ničem není ani vyloženě špatný. Největší je pak Colossus, který je obrovský a nejvíc toho uveze, díky čemuž se hodí především pro sběr surovin.

S Exocrafty můžete i závodit, a dokonce si postavit vlastní trať, nasdílet ji online a soupeřit s ostatními o nejlepší časy. Vývojáři přidali do hry také nové obchody, obchodníky, novou měnu a výrazně zvedli pestrost pro budování základen. Zde se dle slov vývojářů možnosti víc než zdvojnásobily. V menu najdete přes čtyři desítky nových částí základny včetně schodů, barevných světel a dalších částí.

Základny můžete nově upravovat po vizuální stránce i s pomocí materiálů jako je dřevo, kámen, kov, všechno to natírat novými barvami apod. Přibyly také nové dekorace na stěny, přičemž některé z nich můžete mimochodem získat právě návštěvou základny jiného hráče.

Další novinkou jsou specializace pro Multi Tool, kdy si můžete vybrat mezi pistolí, puškou, experimentální a mimozemskou specifikací. Všechno má samozřejmě své pro a proti, kdy pistole je lepší na těžbu, zatímco puška zase do soubojů. Experimentální zbraně jsou vhodnější na skenování a mimozemské jsou nejvzácnější a nejsilnější obecně.

No Man's Sky

Na Multi Tool můžete k už existujícímu Boltcasteru napasovat tři nové zbraňové módy. Scatter Blaster dokáže zasáhnout víc nepřátel najednou a je efektivnější na souboje na blízko, Pulse Spitter je vhodný na střední vzdálenosti a rychle se pohybující nepřátele, zatímco Blaze Javelin využijete při soubojích na dálku. Podobně variabilní jsou i nové zbraně na lodích, díky čemuž získáte nové taktické možnosti, které v původní hře prostě chyběly.

Milovníci obtížných her jistě uvítají přidání možnosti Permadeath a zvýšení obtížnosti u módu Survival. Přibyl také Photo mód a díky úpravám menu Discovery byste měli ve všem vidět větší smysl – uvidíte totiž kde je vaše domovská planeta, informace o dalších planetách budou přehlednější a dříve navštívené planety můžete označit pomocí Waypointů, čímž si zjednodušíte případnou cestu zpátky.

Updatů, přídavků, vylepšení, úprav a rozšíření je v Path Finder Update mnohem, mnohem víc. Na kompletní přehled všech novinek a celých patch notes se můžete podívat na oficiálním webu hry. No Man’s Sky se tak díky novému updatu posouvá zase o velký kus dopředu, nicméně pořád s důrazem tvůrců na to, že jde jen jeden malý krůček směrem k něčemu většímu.

Nejnovější články