Obchodní realtimeovka Offworld Trading Company míří na Steam
zdroj: tisková zpráva

Obchodní realtimeovka Offworld Trading Company míří na Steam

13. 2. 2015 11:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Zajímavá strategie Offworld Trading Company jde na žánr trochu jinak - zbraně a armády tentokrát necháte doma a s nepřátelskými frakcemi se utkáte na trzích. Ty se stanou vaším bojištěm, a abyste nemuseli koukat na monitory a tabulky na klasické pozemské burze, podíváte se na Mars i mimo něj. Ekonomická sci-fi strategie od Mohawk Games teď začíná svůj život na Steamu, nepřekvapivě ve formátu early access titulu, jak už tvůrci oznámili dříve. Ovšem OTC jde na předběžný přístup velmi upřímně a prakticky jen kvůli vašim názorům.

Vývojáři rovnou uvádí, že celý vývoj Offworld Trading Company mají zafinancovaný a peníze tak nejsou problém. Ostatně, nejsou na to tak úplně sami, za zády jim stojí sice menší, ale velmi zkušený vydavatel Stardock. I kdyby se tedy hra na Steam early access prodávala velmi špatně, vývoj to nezhatí. Klíčový je pro tvůrce feedback - vzhledem k tomu, že jde o komplexní obchodní simulaci stojící na realtime trzích poháněných hráči, je balancování a ladění systému klíčové.

"Všechno nám funguje a hra je celá hratelná, od singleplayerových skirmishů a kampaně až po free-for-all multiplayer a teamplay. Hlavním cílem early access je všechno vylepšit a doladit, tudíž očekáváme, že se Offworld Trading Company bude postupně měnit a vyvíjet," svěřili se se svými plány tvůrci na Steamu. Nyní se tak můžete na Steamu dostat v podstatě k celé hře, byť velmi neodladěné, nedodělané a nevybalancované.

Offworld Trading Company zdroj: tisková zpráva

V early accessu by se měla hra ohřát někdy do začátku příštího roku, takže s vydáním plné verze se počítá někdy na rok 2016. Do té doby můžete v rozpracované verzi klidně prodávat a nakupovat suroviny, materiál, jídlo i vody a to ideálně za levno nakoupit a za draho prodat. Čím víc ve hře vyděláte, tím spíš se dostanete na lukrativní meziplanetární trhy, kde se už točí mnohem zajímavější cifry.

K tomu vám může dopomoci jak počestné obchodování s těmi nejlepšími úmysly, tak i využití hackerů, černých trhů nebo vesmírných pirátů. A když budete úspěšní, můžete si nakonec uzurpovat celou ekonomiku na Marsu jen pro sebe. Offworld Trading Company je k dostání na Steamu za 33 eur do 19. února, pak se cena vyšvihne na standardních 37 eur.

Nejnovější články