Offworld Trading Company je kombinace realtimové strategie a ekonomické simulace
zdroj: tisková zpráva

Offworld Trading Company je kombinace realtimové strategie a ekonomické simulace

29. 1. 2015 15:43 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jak by vypadala hra, v níž by se kombinovaly principy tahové budovatelské strategie stylu Civilizace a tradiční realtimové, která se ale vzdá ozbrojených střetů? Odpověď se pokusí přinést Offworld Trading Company, za níž stojí malý tým Mohawk Games. Spoluzakladatelem téhle společnosti pak je Soren Johnson, hlavní designér Civilizace IV a jeden z tvůrců Civilizace III.

Offworld Trading Company před sebe staví ambiciozní cíl. Chce vytvořit model, v němž v délce cca půl hodiny až hodiny projedete celou vývojovou a obchodní fázi hry. Prostě taková vesmírná Civilizace ve velmi zhuštěném formátu. Žádné boje a žádná vojska. Během kolonizace Marsu budou hrát prim obchodníci a obchody. Nabídka a poptávka jsou vaše zbraně a hráči vytvářený trh bojištěm.

Jakmile na Marsu založíte základnu, začnete ve stylu RTS her expandovat, těžit materiál, produkovat další budovy a... obchodovat. Žádný boj není na pořadu dne, tohle jsou tvrdé byznys praktiky. Sem ovšem spadá i využití méně oficiálních nástrojů. Kupříkladu na černém trhu najdete ilegální praktiky pro podkopání konkurentů. Pošlete na jejich dodávky piráty, destabilizujte je EMP výbuchy, využijte průmyslovou špionáž.

Čas od času se objeví i aukce na drahé, ale velmi účinné patenty, což by mělo rozčeřit jinak potenciálně stereotypní herní styl. Jenže pozor, i když se na aukcích můžete dostat na účtu do mínusu, jakmile máte dluh, snižuje se hodnota akcií vaší společnosti a hrozí nepřátelské převzetí. Vida, Offworld Trading Company opravdu bude o všech sférách obchodu a byznysu! Svou roli sehraje i hackování, které vám dočasně umožní snížit či zvýšit hodnotu některého zboží, čímž můžete srazit konkurenta na kolena, ať už zdražením věcí, jež potřebuje a nebo snížením hodnoty jeho exportu.

Jedním z možných typů vítězství je pak být posledním přeživším, tedy tím, kdo skoupí společnosti všech konkurentů. Jen pozor, podniky skupujete po akciích a dokud nemáte celý balík, investice vám nevydělává. Musím říct, že když si takhle čtu o promyšleném stylu ekonomických válek, s klidem překousnu zjevně nižší rozpočet, který Mohawkové na vývoj měli. Offworld Trading Company bude mít jak kampaň, tak i atraktivněji znějící multiplayer, kdy se budete o peníze přetahovat s živými a jistě aktivnějšími i více chybujícími hráči. Ty pak doplní i Skirmish mód proti umělé inteligenci.

Autoři už prý hrají Offworld Trading Company nějaký ten pátek, ale protože zkouší něco zcela nového, chtějí, aby se na betatestu podílelo velké množství klasických hráčů. Což vede k očekávanému – early accessu. Ten by se měl objevit na Steamu 12. února. Momentálně si můžete hru předobjednat, s malou slevou oproti té finální, která je stanovena na 40 dolarů. Nu a samozřejmě se podívejte i na trailer.

zdroj: Archiv

Nejnovější články