O znovuhratelnost Borderlands 2 se postarají Badass Ranky
zdroj: tisková zpráva

O znovuhratelnost Borderlands 2 se postarají Badass Ranky

13. 7. 2012 15:32 | Preview | autor: Adam Homola |

První Borderlands byla moc pěkná, ale minimálně pro mě se hra docela rychle vyčerpala a nějak jsem neměl důvod znovu rozehrávat další postavy. Očividně jsem v tom nebyl sám. Šéf Gearboxu a producent Borderlands 2, Randy Pitchford, novinářům prozradil, jak chce společně s jeho týmem vylepšit znovuhratelnost. O tu by se měla, mimo jiné, postarat nová věcička s názvem Badass Rank. Badass Rank je jakási odměna za plnění určitých cílů a výzev typu 100 headshotů, 50 zapálených nepřátel apod. Za splnění takové výzvy povýšíte na další rank a dostanete určitý počet bodů, kterými si můžete vylepšit statistiky.

Nepůjde vylepšit všechno, ale statistik budete mít k dispozici 15, takže si bude z čeho vybírat. Upravovat půjde zpětný ráz pušky, rychlost nabíjení, poškození, nebo přesnost míření. Vtip je v tom, že nebudete mít tak úplně svobodnou volbou výběru. Vždycky, když se rozhodnete použít jeden rank, hra sama z těch 15 statistik náhodně vybere pět kategorií, do kterých budete moct vrazit jeden bod. Nebudete tak pokaždé maxovat jen jednu jedinou kategorii, protože úplně pokaždé vám ji hra asi nenabídne. Což může ze začátku naštvat, ale na druhou stranu je to zajímavý způsob, jak hráče donutit postavu trochu diverzifikovat.

Za první dohrání Borderlands 2 byste měli podle Pitchforda dostat až několik set Badass Ranků, takže se nemusíte bát, že byste měli jen pár drahocenných bodíků a hra by vám náhodně vybrala kategorie, které vás nezajímají. Všeho bude dost. Na Badass Ranky navíc neplatí žádný limit jako pro postavu, takže jich můžete mít tisíce.

Další zajímavá stránka Badass Ranků tkví v tom, že nebudou vázané jen na jednu postavu. Budou na všechny. Když si s vaší první postavou vyděláte třeba padesát Badass Ranků, použijete je a pak založíte novou postavu, bude mít nová postava všechny výhody, které měla vaše první postava. Proč? Právě kvůli znovuhratelnosti. Nebudete tak muset začínat úplně na zelené louce, ale nově založená postava už bude mít trochu lepší statistiky, a tak se vám bude hrou procházet lépe. Badass Ranky samozřejmě nejsou povinné a kdo si bude chtít hrát bez nich, může si je deaktivovat, jak reportuje Polygon.

Nově bude v Borderlands 2 také možnost úpravy vzhledu samotné postavy. Barvičky, kloubouky, trička a další věci, které na sebe můžete navléknout, stejně jako půjde změnit samotný skin postavy. Už tak ujetá tématika série se tímhle posune na další level a pomalu se začne blížit takovému Saints Row 3. Měnit totiž půjdou i samotné hlavy (“masky”), které budete čas od času nacházet, společně se skiny, jako loot, ale spíše je dostanete za nějaké questy jako odměnu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Speciální třešničkou na dortu novinek budou echt speciální zlaté truhy. Těch bude po světě Borderlands 2 několik a budou uzamčené. Bez klíče si neškrtnete. Jenže klíč ke zlatým truhlám nedostanete jen tak za odměnu. Vývojáři uvedli jeden příklad, kdy se třeba ukážete na speciální Gearboxácké akci, kde dostanete kupón s kódem, který když aplikujete do hry, dostanete klíč. Takže nic jednoduchého a lehce dosažitelného. Klíč navíc bude sedět vždy jen do jedné bedny a bude jednorázový. Co v těch zlatých truhlách bude? Vyskočí z nich Randy a prozradí nám konečně, jak to bylo s tím vývojem Halo?

Pitchford také naznačil, že se máme opět těšit na bohatou DLC nadílku. A možná přijdou formou DLC i nové postavy. Vývojářům se díky velkému úspěchu jedničky ztrojnásobil rozpočet a to by mělo být vidět i na samotné hře. Ta má být prý jednou tak velká, jako původní Borderlands - už to byl docela macek. A nejde jen o velikost území, ale i množství činností a aktivit, které budete moct provádět. Gearbox taky vydal několik nových a řádně barevných obrázků, všechny máme v galerii.

Nejnovější články