New York a potápění konvojů v Silent Hunter 4
zdroj: tisková zpráva

New York a potápění konvojů v Silent Hunter 4

24. 2. 2007 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Toužíte se stát kapitánem americké ponorky v Pacifiku, který velí posádce při záchraně sestřelených pilotů?

Rumunské studio Ubisoftu dokončuje čtvrtý díl série ponorkových simulátorů Silent Hunter a jak jsme již psali, hrdinou bude kapitán americké ponorky v Pacifiku. Ačkoliv po většinu času má mít hráč volnost pohybu, systém proměnlivých úkolů ho zatáhne do každé větší námořní bitvy, která podobně jako letecké nálety proslavila válku v Tichomoří. Cílem misí se tentokrát stane i zachraňování sestřelených pilotů nebo naopak nepozorované vyloďování špiónů a průzkumných jednotek na protivníkovu půdu. Úkoly budou zadávány náhodně, takže zatímco hráč bude čekat na další práci, zbyde mu dost času na kontrolu posádky. Jednotliví námořnici během bitev získají zkušenosti, takže je kapitán bude moci povýšit, nejvýše až do hodnosti vrchního lodního mistra. To s sebou přinese spoustu výhod, například efektivnější práci po obdržení nových schopností, které hráči jistě přijdou vhod. Posádka ale jinak bude zcela samostatná, aby nevyžadovala kapitánovu stálou pozornost, jak tomu bylo v minulém dílu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Oproti Silent Hunter III přinese čtyřka vylepšený interface, který půjde jednoduše přizpůsobit dle hráčova přání. A téměř filmovou grafiku včetně volumetrické mlhy, realistického lámání paprsků světla, průzračných mělčin i nečistot na vodní hladině. Řadu změn znamená i samotný přechod od německých ponorek U-Boat k americkým, které sice unesou víc torpéd, ale zároveň jsou větší a mají nižší maximální hloubku ponoření. Zvláštní zmínku si zaslouží multiplayerové možnosti - kooperativní mód dovolí až osmi hráčům vytvořit tým a přepadnout nepřátelský konvoj, kdežto při hraní Adversarial módu dostanou maximálně tři Američané za úkol zničit v daném časovém limitu japonský konvoj ovládaný serverem.

Čerstvých dvacet obrázků, resp. spíš artworků ukazuje mimojiné New York a Sochu svobody. Jaká ale bude grafika ve skutečnosti, to se dozvíme až z plné verze, protože ani tentokrát autoři neplánují vydat demo kvůli obrovským herním souborům. Částečnou útěchou budiž oznámení lokalizace od Playmana formou titulků, které už jsou prý hotové a čeká se na první českou betaverzi, podle níž se určí domácí termín (ve světě 22. března). Již teď si však hru můžete předobjednat z našeho GameShopu.
zdroj: FiringSquad, PCG, Cestiny

levis

Nejnovější články