Návštěva pohřebiště v Hellboy The Science of Evil
zdroj: tisková zpráva

Návštěva pohřebiště v Hellboy The Science of Evil

23. 4. 2008 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Hřbitovní úroveň v přeneseném slova smyslu ukazuje, kde asi skončí kooperativní akce dle filmu. + TRAILER

Obrázek zdroj: tisková zpráva Letos v létě se do amerických kin znovu vřítí pekelník Hellboy (česká premiéra jako obvykle s několikaměsíčním zpožděním 4. září) a to by nebylo Konami, aby nevyužilo svojí licence a nepokusilo se svézt na vlně marketingu se svojí akcí Hellboy: Science of Evil, mimochodem původně vyvíjenou stranou filmu. Snad i proto do ní fanoušci vkládají naděje a doufají v něco víc než jen obyčejný herní doprovod k hollywodskému trháku.

Pokud to vezmeme zkraje, originálních nápadů vývojáři asi příliš neměli, když se rozhodli pro obyčejnou kooperativní mlátičku. Hlavního hrdinu doprovodí přátelé Liz a Abe, za něž se kdykoliv během hry budou moci připojit živí hráči a spojeným úsilím tak bojovat proti neonacistické hrozbě z dnešního světa, snažící se vyvolávat duchy zemřelých a tentokrát definitivně ovládnout svět. Ačkoliv o jednotlivých dílcích příběhu autoři zatím příliš nemluvili, scénář hry prý redigoval sám režisér Guillermo del Toro (navržený na Oscara) spolu s autorem původní komiksové předlohy Mikem Mignolou.

Horší to bude se samotným průběhem hry. Na vašich cestách zavíte třeba na hřbitov, kde nepřátelé obživí hordu koster a Hellboyovi tak nezbude, než je jednu po druhém zmydlit svojí kamennou pěstí a nebožáky pak házet směrem k místu, odkud se respawnují, dokud nebude totálně zdemolováno. Na několikaminutovou scénu poměrně nudné, zvlášť v případě, kdy hra svým automatickým zaměřováním tvrdošíjně míří na těla koster a ne na kammenou chýšku, kterou je třeba co nejdříve zničit. V takových chvílích se na jazyk skoro dere otázka, jestli už podobné akce opravdu nepatří na hřbitov..

zdroj: Archiv


Hellboy: The Science of Evil trailer

Vedle máchání pěstí Hellboy dovede také rozžhavit svoji ruku, z níž pak náckové chytnou oheň (narozdíl od Alone in the Dark však jen na efekt). Dále se nabídne několik komb, obvykle zakončených silným úderem do země, po němž začne praskat půda a následnou tlakovou silou všem nepřátelům na moment vyrazí dech. A pro všechny případy tu bude i pistole, do níž budete naskrz úrovněmi nacházet jakoby náhodou roztroušené náboje, ještě větší náhodou pak přímo toho druhu, jaký bude účinně fungovat proti bossovi schovanému za rohem.

Shrnuto a podtrženo, Hellboy: The Science of Evil asi nic nového do žánru nepřinese a omezí se na vykrádání nápadů z konkurenčních titulů. Pokud se však autorům podaří doladit drobné nedostatky a třeba ještě nějak vylepšit na můj vkus trochu slabší grafiku, teoreticky by to pořád mohla být alespoň nadprůměrná zábava na jedno odpoledne.

Datum vydání pro X360, PS3 i PSP je pro Evropu stanoveno na 27. června - více v předešlém zpravodajství.
zdroj: IGN, GT

levis

Nejnovější články