Letecký simulátor Ilya Muromets spouští předběžný přístup na vlastních stránkách
zdroj: tisková zpráva

Letecký simulátor Ilya Muromets spouští předběžný přístup na vlastních stránkách

1. 8. 2014 16:37 | Preview | autor: Adam Homola |

Hry z První světové války nepatří mezi zrovna časté, a tak můžeme být za každou rádi. Ať je to nedávná Valiant Hearts, nebo chystaný simulátor Ilya Muromets, obě se zaměřují na konflikt, který započal před 100 lety. A obě na to jdou samozřejmě úplně jinak, Ilya Muromets je letecký simulátor, o kterém už psal Petr, ale který teď konečně spouští svoji Early Access verzi. Ovšem nikoliv na Steamu, ale na svých vlastních webových stránkách.

Za předběžný přístup po vás chtějí vývojáři 20 dolarů, za které od nich na oplátku v jeho rámci dostanete rozpracovanou beta verzi simulátoru, který by měl vyjít ještě v letošním roce. Ilya Muromets se může chlubit hned několika unikátními prvky, ale jedním z nich je vzácná mapa ukrajinského Ternopilu. Za tu vděčí tvůrci svým francouzským kolegům, díky kterým se dostali k údajně 190 dobovým mapám, ze kterých pak mohli vytesat virtuální Ternopil do podoby, v jaké ho nikde jinde neuvidíte.

Navíc jde prý o jediné zpracování této oblasti ve hrách, takže okoukané prostředí tady rozhodně nehledejte. Čeho bychom se také neměli dočkat, je frustrace z ovládání. Pokud jste leteckými simulátory nepolíbení, je docela možné, že jedním z důvodů je potřeba vlastnit speciální ovladače a nebo alespoň letecký joystik. To může spoustu lidí odradit a podle vývojářů "Muromce" je tohle jedna z příčin, proč letecké simulátory zakrněly v devadesátých letech, zatímco jiné žánry je časem převálcovaly.

zdroj: Archiv

Právě proto se rozhodli vývojáři pro odvážný kousek a to ovládání myší. Sami to považují za velký experiment, jehož efekt budou právě v průběhu Early Accessu v srpnu bedlivě sledovat a pak se uvidí. Cílem je ale zbourat mentální bariéru, že letecký simulátor bez "leteckého vybavení" prostě hrát nejde. Absence pořádných leteckých joysticků by neměla být handicapem a s myší byste měli létat skoro stejně, jako s joysticky. Uvidíme, jestli to jsou jen odvážné ambice, nebo se to tvůrcům opravdu podaří.

"Nemohli jsme si dovolit mrhat časem a tak jsme si museli už od začátku ujasnit co budeme dělat, abychom si neukousli příšli velký kus. Proto jsme se soustředili na tyto klíčové prvky: letadlo, mapu, mise a ovládání. Letadlo dopadlo úžasně, i když vzneslo několik kontroverzních otázek, především kvůli absenci přesných dobových technických informací. Věřím, že za pět let by znovu takový projekt vzniknout nemohl - všechna data by se nadobro ztratila. Proto jsme rádi že jsme to stihli a odteď už bude tahle část historie žít alespoň v digitálním světě, napsal na fóra vývojář s nickem =FB=LOFT.

Ilya Muromets zdroj: tisková zpráva

Ilya Muromets na svůj dvacetidolarový Early Access láká prvním pořádným trailerem, který vám ukáže jedno letadlo a představí i jeho tvůrce. Co všechno v tomto předběžném přístupu dostanete najdete na webu a na rozdíl od spousty jiných Early Accessů tady nebudeme muset čekat na vydání hry nijak dlouho. Plná verze by se měla objevit už v průběhu října tohoto roku.

Nejnovější články