1C chystá letecký simulátor Ilja Muromec z 1. světové, early access začne už v srpnu
zdroj: tisková zpráva

1C chystá letecký simulátor Ilja Muromec z 1. světové, early access začne už v srpnu

16. 6. 2014 11:56 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Pojmenovat letecký simulátor z 1. světové Ilja Muromec mi zprvu přišlo jako velmi neobvyklé rozhodnutí, ale když mi po pár minutách došlo, že jedním z ovladatelných letounů ve hře bude i legendární čtyřmotorový obr konstruktéra Igora Sikorského, začal název hry dávat smysl. Ilya Muromets (raději se budu držet oficiálního názvu) je hra od ruské firmy 1C, na které se navíc podílí Ruská společnost pro válečnou historii, a pokrývá letecké operace z první světové na východní frontě.

Série desíti singleplayer scénářů sdružených do kampaně se má odehrávat nad východní frontou v roce 1916, což znamená v okolo ukrajinského Ternopilu. Tvůrci z 1C ve hře slibují i přítomnost volitelných misí, kdy si vyberete jeden z osmi ve hře přítomných letounů včetně wingmana, navolíte směr větru, počáteční výšku, denní dobu, počasí, vzdálenost k nejbližšímu nepříteli a můžete letět. 

Nechybí rovněž podpora multiplayeu až pro 32 hráčů v podobě klasického deathmatche, protože hráči mají dostávat body za ničení ostatních letounů a instalací na zemi. Multiplayer však má fungovat pouze na serverech, které si ale budou spravovat sami hráči. Tvůrci s provozem vlastních serverů nepočítají.

Vedle Iljy Muromce hra obsáhne sedm dalších bombardérů a stíhacích letounů z výzbroje armád Německa, Ruska a Rakousko Uherska - např. Nieuport 17.C1, Albatros D.III, SPAD 7.C1.

Ilya Muromets zdroj: tisková zpráva

Ilya Muromets by měla být spíše seriózní simulace s komplexními leteckými modely každého stroje, akurátní balistikou a o realitu se snažícím fyzikálním systémem, ale tvůrci nechtějí od hry vyhnat ani nováčky, které by jinak mohla zajímat historie ruského válečného letectví. Proto hra nabídne i (zřejmě volitelný) zjednodušený model ovládání pro začátečníky nebo nešiky na letecké simulace.

K vydání hry v plné polní by mělo dojít na konci letošního roku, early access verze však bude dostupná už od prvního srpna tohoto roku. Podrobnosti se dozvíte na oficiální stránce hry.

Nejnovější články