Legend of Grimrock 2 ukazuje svět mimo temné kobky
zdroj: tisková zpráva

Legend of Grimrock 2 ukazuje svět mimo temné kobky

28. 1. 2014 12:15 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Dungeon Master II! Tohle je Dungeon Master II! Dobře, není, ale když tohle prohlásím u nových obrázků z Legend of Grimrock 2, je to vlastně pochvala, protože jednička byla vynikající poctou právě prvnímu Dungeon Masteru. Když se tedy vyleze ze zatuchlé kobky pod širé nebe, nejde se ubránit vzpomínce na DMII. Snad tu půjdou také lovit běsní netopýři!

V novém článku tvůrci z Almost Human nakousli nějaké novinky o herním systému a poodhalili také trochu ze zápletky. Dvojka se odehrává na izolovaném ostrově Nex, kde najdete podzemní prostory i venkovní lokace. Lesy, bažiny, jeskyně... už jsem zmiňoval podobnost s Dungeon Master II? Na ostrově se opět objeví skupinka vězňů, jejichž úkolem je přežít a odhalit tajemství ostrova.

Z techničtějších věcí je zmiňována změna AI monster, která bude komplexnější. Potvory vás klidně obklíčí, zavolají si na pomoc jiné potvory, ale zároveň bude jejich chování odpovídat inteligenci. Primitivní stvůry nebudou vynalézavé v takové míře, jako lstiví protivníci. Čekat máme staré známé tváře (pokud zrovna tvář mají) i dvaadvacet nových potvor, které čekají na ránu sekerou nebo usmažení kouzlem.

Kompletně předělaný bude systém skillů. Skilly totiž nahradí perky, které budete investovat na každém novém levelu a budou pro vývoj postavy klíčové, takže s každým investovaným perkem uvidíte výraznou změnu. Výsledkem je flexibilnější vývoj postav. Předměty také doznají změn, spousta z nich bude disponovat sekundárním využitím, které půjde aktivovat pravým tlačítkem myši. Jde o schopnosti konzumující energii a patří sem speciální útoky i využití mimo boj.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Kouzlení a vaření lektvarů bude mít novou podobu, aby k němu nebylo zapotřebí tolik kliknutí - třeba vařit lze mimo inventář. Kouzla můžete sesílat gesty, což znamená přejet myší po správné sekvenci run. Z novinek stojí za zmínku i nová rasa, nové povolání, nová kouzla, stovky předmětů, střídání noci a dne...

Abychom nezapomněli, je třeba upozornit na kickstarterový projekt Legend of Grimrock Series, který pohříchu prošel nepovšimnut, ale i tak získal požadovaných sto tisíc dolarů. Ještě však zbývají tři dny, pokud byste chtěli přispět. Jde o hraný miniseriál z prostředí Grimrocku, za nímž stojí lidé z Wayside Creations, kteří mají na svědomí vynikající Fallout: Nuka Break. Scénář pro hraný miniseriál navíc sepisuje Chris Avellone z Obsidian Entertainment! Podívejte se na prezentační video, případně přímo na Kickstarter stránku.

Nejnovější články