King Arthur II přidá draky, zachová RPG/RTS koncept
zdroj: tisková zpráva

King Arthur II přidá draky, zachová RPG/RTS koncept

2. 3. 2011 10:10 | Preview | autor: levis |

Britské království konečně získalo Svatý grál a díky družině krále Artuše zažilo několik vzácných let míru. Nic ale netrvá věčně a až se letos ponoříte do hybridu RPG/strategie King Arthur II, na obzoru už se budou sbíhat temná mračna. Zlá čarodějná královna Morgawse z orkneyských ostrovů na severu vyráží na zteč a posílá do Británie svého šampiona, který má za cíl zabít samotného Artuše. Samotnému králi se vůbec nedaří a jak postupně chřadne jeho zdraví, pomalu umírá i Británie. Z hojných lesů zbývají jen vykácené, mrtvé mýtiny, slunce zašlo za mraky, družina Kulatého stolu se rozpadla a její členové vytáhli jeden proti druhému.

Zrůdy řečené Fomoriané se mezitím snaží zničit, co jen mohou. Říká se, že Fomoriané jsou prý stejně staří jako starodávní bozi, a že příchod čarodějné královny jim zřejmě uvolnil cestu zpět do pozemského světa. Zatím je nebezpečno pouze za branami měst, kde monstra vybíjí celé vesnice a systematicky demolují Británii, ale jakmile svůj hněv obrátí na Artuše a postaví se za svého zlého krále Balora, bude zle. Najde v sobě umírající král dost síly na to, aby ještě jednou zachránil milovaný Albion?

Draci a taktičtější bitvy

S novým příběhem chystají vývojáři z Neocore samozřejmě i změny v samotné hře. Větší důraz má být kladen na RPG prvky a zvlášť kampaňovou mapu, která nově dovolí taktičtější pojetí bitev. V kostce prý autoři opravili všechny výrazné bugy z jedničky, zachovali osvědčené prvky (systém questů nbeo morálku) a nadto přidali spoustu novinek.

Mezi ně patří především zbrusu nový engine Coretech 2, který si autoři sami vyvinuli. Narozdíl od původní hry má dovolit epické souboje až pro 3000-4000 postaviček zároveň a mimo to přinese lepší pathfinding nebo dokonalejší animace.

Engine do hry také přidá nové nepřátele - létající nestvůry, s nimiž budete moci bojovat na zemi i ve vzduchu. Mají být proklatě rychlé a umět nadlétávat nad řekami nebo budovami. Nejde ovšem pouze o draky, jak napovídají nové obrázky; během hry totiž narazíte třeba i na měňavce (schopné vzít na sebe podobu několika různých příšer) nebo gargoyly.

King Arthur II vyjde letos pro PC.

Nejnovější články