Filmová adventura Tesla Effect bude pořádně dlouhá a v 2K rozlišení
zdroj: tisková zpráva

Filmová adventura Tesla Effect bude pořádně dlouhá a v 2K rozlišení

28. 2. 2014 12:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Po více jak měsíci se s novým updatem na Kickstarteru ozvali tvůrci ze studia Big Finish Games, který pracují na detektivce Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure. Hry skládající se z nahraných scén a živých herců jsou věcí minulosti devadesátých let, ale za nedlouho se alespoň jedna vlaštovka vrátí. A byť půjde koncepčně o jakousi unikátní relikvii, minimálně formátem bude mezi hrami unikátní. Vývojáři totiž oznámili, že budou muset porušit jeden ze slibů KS kampaně. Hra nebude v 1080p - bude rovnou v rozlišení 2K.

Horizontálně se tak nový Tex Murphy rozloží přes celých 2048 pixelů, což platí samozřejmě pouze pro natočené scény, nikoliv pro samotný herní engine. Ten bude škálovatelný do spousty rozlišení, ale pokud na to budete mít monitor nebo televizi, budete si moct užít filmové scény v 2K. Což je příjemné, protože ani na nových konzolích není standardem, aby všechny hry běžely alespoň v 1080p, i když samozřejmě porovnávat v podstatě interaktivní film a tradiční hru úplně nejde.

Aby těch čísel nebylo málo, podělili se tvůrci ještě o další - prý natočili přes 140 hodin stopáže před zeleným plátnem. Celé to nyní budou editovat, takže toho ve hře bude trochu méně, ale i tak z toho kouká, společně s minihrami, pořádný macek. Vývojářům leží na discích kolem 12 terabytů dat. Backeři, kteří na Kickstarteru přispěli tolik, aby se dostali do betaverze, by se měli dočkat nějakých nových informací už příští týden.

Vývojáři se také chlubí tím, že Tesla Effect bude velká hra. Prý mnohem větší, než původně plánovali, což u úspěšných kickstarterů bývá zvykem. Údajně se jim podařilo nacpat dvě plnohodnotné Tex Murphy hry do jedné. Finální délka hry by měla být srovnatelná s The Pandora Directive z roku 1996, což nebyl žádný rychlík. Na celý update se můžete podívat přímo na Kickstarteru.

Nejnovější články