Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure

Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure

Články

Best of 2014: Překvapení a zklamání roku

Blížíme se do finále. Brzy vyhlásíme nejlepší hry roku 2014 podle redakce i čtenářského hlasování, ale ještě před tím je na čase shrnout, které hry nás v roce 2014 nejvíce překvapily, a které naopak zklamaly. Kandidátů bylo, jako obvykle v obou kategoriích, celá řada. A jako každý rok je třeba zdůraznit, že nejde o výběr nejlepších a nejhorších her. Hry, které pro nás byly zklamáním, neoznačujeme nutně za špatné, jen výrazně nenaplnily naše očekávání. A přesně opačně je to s hrami, které nás překvapily. Čekaly jsme od nich méně nebo vůbec nic, ale když vyšly, s chutí jsme si je zahráli, i když se nedostaly mezi nejlepší ve svých žánrových kategoriích. A o které hry se jedna?

LEVEL 243 pátrá, kdo hlídá hlídací psy a rozdává skvělou střílečku Sine Mora

Redakce těsně před hektickou herní výstavou E3 2014 dokončila 243. číslo Levelu, které se počínaje dneškem vystavuje za 99 Kč /4,99 Eur ostrému světlu letního slunce na stáncích nebo ještě ostřejšímu světlu zářivek v trafikách a obchodech po celé republice. Ekologičtěji či ekonomičtěji založení čtenáři Levelu si mohou nové číslo pořídit jako obvykle za 79 Kč v digitálních prodejnách Publero a Floowie, ale čert vem formu, podstatný je přeci obsah. LEVEL 234 nabízí opět cca 114 stránek převážně tematického čtiva nejenom na letní večery, které redakce zabalila do černobílé obálky s kyber lebkou. Hlavní hrou čísla je Watch Dogs, což určilo téma několika článků. Snad vás budou bavit, což lze vyjádřit i v souvislosti s plnou hrou. Nádhernou střílečku Sine Mora možná vůbec neznáte, o to víc ale budete překvapení, když tento devítkový skvost alespoň vyzkoušíte. Kdo nemá zájem, může kód darovat známým a věnovat se pouze magazínu, který obsahuje následující...

Adventura Tesla Effect se o dva týdny opozdí, omluvou je demo

Kickstartovaná Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure se vyvinula do nečekaně zajímavého projektu, který zaštítil jako vydavatel Atlus. Pokud jste se těšili na tuhle filmovou detektivku, máme pro vás jednu nepříjemnou, ale ne nijak tragickou zprávu – hra se opozdí a vyjde až 7. května.

Filmová adventura Tesla Effect bude pořádně dlouhá a v 2K rozlišení

Po více jak měsíci se s novým updatem na Kickstarteru ozvali tvůrci ze studia Big Finish Games, který pracují na detektivce Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure. Hry skládající se z nahraných scén a živých herců jsou věcí minulosti devadesátých let, ale za nedlouho se alespoň jedna vlaštovka vrátí. A byť půjde koncepčně o jakousi unikátní relikvii, minimálně formátem bude mezi hrami unikátní. Vývojáři totiž oznámili, že budou muset porušit jeden ze slibů KS kampaně. Hra nebude v 1080p - bude rovnou v rozlišení 2K.

8 minut s Texem Murphym na videu z hrané detektivky Tesla Effect

Když jsme před dvěma lety na E3 potkali původní tvůrce filmových adventur v sérii Tex Murphy a viděli, jak se skoro až zoufale snaží upoutat pozornost médií na připravované pokračování, nevěřili jsme, že by jejich smělý plán vyšel. Následující rok však přišla kickstarterová horečka a pro vývojáře z Big Finish Games v ten nejlepší možný čas. Nasedli na vlak stejně jako všichni ostatní nezávisláci a pod pracovním názvem Project Fedora vyhodili na Kickstarter nabídku na další dobrodružství detektivka Texe Murphyho. Komunita neodmítla, hru zaplatila a již počátkem příštího roku se dočká výsledku, který pod názvem Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure vydá na PC a dalších platformách Atlus.

Noirová legenda Tex Murphy se vrací v adventuře Tesla Effect

Hrdina kultovních naživo natáčených adventur 90. let, jako byl Under a Killing Moon nebo The Pandora Directive, se po patnácti letech vrací! O tomto jste mohli slyšet už před časem, kdy tvůrce značky Chris Jones pomocí crowdfundingu zafinancoval titul pod kódovým jménem Project Fedora. Něco málo před rokem na 18. června 2012 tak Fedora vstoupila do produkční fáze a ejhle, nyní na sté výročí zrození Nikoly Tesly ukázala nové jméno i svůj první teaser!
Hodnocení
GAMES.cz
4/10
Datum recenze:
27. června 2014
Recenze