EVE Online láká zpátky veterány, kteří hru opustili
zdroj: tisková zpráva

EVE Online láká zpátky veterány, kteří hru opustili

4. 4. 2014 16:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Prakticky každé MMO musí lákat nejen nové hráče, ale cílit taky na veterány, kteří v jejich světech strávili stovky hodin, ale nakonec odpadli. Většinou to funguje skrze tzv. rekrutovací programy, kdy po nabrání známého získáte nějaké menší bonusy. Podobný systém měla v roce 2008 EVE Online taky. Jmenoval se Buddy Program a dnes se vrací v notně přepracované verzi pod názvem The Recall Program.

The Recall Program má být prvním krokem, který vývojáři z CCP udělali, aby dostali do hry zpátky dávno ztracené hráče. Má to ale několik podmínek, které musíte splnit. Abyste mohli do programu někoho rekrutovat, musíte být aktivním předplatitelem EVE Online. To dá rozum. Můžete ale rekrutovat jen hráče, který si hru v minulosti předplácel, ale už více jak 6 měsíců nehrál.

Pokud máte kamaráda, který přestal hrát třeba před čtvrt rokem, máte smůlu, jeho se se The Recall Program netýká. Za úspěšné rekrutování hráče nic nedostanete, protože z toho nemá nic ani CCP - takto navrátivší se veterán dostane od vývojářů sedm dnů hraní zadarmo a teprve pokud si hru předplatí, dostanete odměny. Dostávat je budete měsíčně, ale každý měsíc můžete mít jen určitý maximální počet odměn.

Pro duben 2014 můžete skrze nábor staronového hráče získat nové oblečení, nový blueprint na skin pro loď Mackinaw Exhumer - The Mackinaw ORE Development edition a nakonec PLEX. Omezení maximálního počtu tří odměn v dubnu platí i v případě, že přes The Recall Program seženete třeba pět lidí a všech pět si hru během zkušebních sedmi dnů zdarma předplatí.

Navíc nejde o vyloženě exkluzivní předměty jen pro nábor, ale CCP nevylučuje, že by se tyhle věci někdy objevily ve hře nebo v jiných promo aktivitách. Vývojáři nejsou hlupáci a mají systém ošetřený. Jestliže jste vyčůránek, který už přemýšlí, jak se skrze kamarády nechá znovu a znovu rekrutovat a bude hrát po sedmi dnech neustále zadarmo, můžete si nechat zajít chuť.

Pozvánku na sedm dnů zdarma můžete aktivovat jednou za rok. The Recall Program máme brát jako betu, ale vývojáři slibují, že budou hráčům naslouchat. Nic není definitivní a časové období nebo odměn, se můžou ještě klidně změnit. Detaily o novém programu najdete na oficiálním webu hry.

Nejnovější články