Dying Light vyjde dříve než se čekalo a záběry ze hry naznačují, že se máte nač těšit
zdroj: tisková zpráva

Dying Light vyjde dříve než se čekalo a záběry ze hry naznačují, že se máte nač těšit

12. 9. 2014 12:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Data vydání her se neustále hýbou, ale v 99 procentech případů jde o posuny směrem dopředu - vývojáři nestíhají a v lepším případě jim vydavatel poskytne k dobru ještě pár měsíců. V horším případě hra vyjde neodladěná či nedokončená. K posunu vydání došlo i v případě parkourové zombie akce Dying Light od Techlandu. Hra měla vyjít už letos, ale v květnu jsme se dozvěděli, že se vydání přesouvá na únor 2015. Vydavatel hry Warner Bros. však nyní oznámil další posun vydání, tentokrát ale opačným směrem - místo února si Dying Light zahrajeme už v lednu 2015.

Konkrétní datum vydání stanovil vydavatel na 30. ledna. Posun o několik týdnů je tak spíše jen strategickým krokem. Únor 2015 totiž nebude zrovna slabý měsíc: vyjde Zaklínač 3: Divoký hon, Evolve, nebo třeba The Order 1866, abychom jmenovali alespoň pár velkých titulů. Leden je výrazně volnější a z větších her bude Dying Light "konkurovat" jen staronové Saints Row IV.

zdroj: Archiv

Vedle oznámení nového data vydání pustili tvůrci ven i video z vývoje, které se točí kolem zpracování "volného pohybu". Tedy něčeho, co oni sami považují za další velký posun v rámci žánru first person akčních her.

Motivace tvůrců udělat hru s volným pohybem vzešla z omezení v jiných akčních hrách, ve kterých jste většinou přikovaní k zemi a s mobilitou to v nich moc žhavé není. Na videu výše se můžete podívat na nové záběry z hraní a na pohyb, který může chvílemi připomínat skotačení na střechách z Assassin's Creed. Na záběrech z hraní pod tímto odstavcem zase uvidíte kooperativní hru s invazemi příšerek, jejichž likvidace rozhodně není jednoduchá a v mnohém třeba připomíná hon na potvoru z Evolve.

Nejnovější články