Destiny 2 je venku - jen kampaňové mise vám vydrží dvanáct hodin
zdroj: tisková zpráva

Destiny 2 je venku - jen kampaňové mise vám vydrží dvanáct hodin

6. 9. 2017 18:31 | Preview | autor: Adam Homola |

Destiny 2 je tady. PC hráči si musí počkat až do 24. října, ale majitelé PlayStation 4 a Xbox One už mohou hrát. Očekávaná online střílečka od původních tvůrců série Halo ze studia Bungie navazuje na rozporuplnou jedničku a minimálně z prvních informací to vypadá, že se vývojáři z Bungie tentokrát trefili na první dobrou lépe, než v případě prvního dílu, který výrazně vylepšily až následující updaty.

Oproti prvnímu dílu tentokrát dostáváme i plnohodnotnou, velkou a příběhem i postavami nabitou kampaň. Ta by vám měla vydržet něco kolem dvanácti hodin a její drtivou většinu můžete odehrávat i v kooperativním režimu s kamarády. Stačí se jen překlenout přes úvodní pasáž Homecoming, načež se vám kooperace otevře a vy se můžete pustit do zabíjení nepřátel ve více lidech.

Zatímco v Xbox One a PC verzi najdete dungeonů Strike pět, hráči na PlayStation 4 mohou těžit s marketingové spolupráce mezi Sony a Bungie a mají o jeden Strike navíc. Dá se předpokládat, že dříve či později se exkluzivní Strike objeví i na ostatních platformách, ale Sony, podobně jako v případě prvního dílu, zatím exkluzivitu drží.

Destiny 2 vás aktuálně pustí maximálně na 20. úroveň, a právě pro hráče na těch nejvyšších úrovních je už ve hře dostupný první Nightfall – tedy podstatně náročnější verze stávajícího Strike. Pokud jste už dostatečně silní, jakože zatím asi ještě ne, můžete se do něj klidně podívat. Další Nightfall Strike budou časem přibývat, stejně jako další obsah ať už formou datadisků či velkých updatů.

zdroj: Archiv

Pro změnu ale nejsou na vydání hry připravené klanové funkce, a tak byste je v Destiny 2 hledali marně. Vývojáři na Twitteru napsali že si na ně počkáte minimálně několik dnů, ovšem přesné datum jejich spuštění zatím neoznámili.

Celá Destiny 2 zatím vypadá jako výrazně vylepšená jednička. První „recenze“ na hru už v zahraniční vychází, ale zatím si ji skoro nikdy nedovolil ocejchovat číslem. V drtivé většině případů jde o review-in-progress, tedy spíše normální dojmy z hraní prvních x hodin, než recenze kompletní hry.

Například Destructoid ve své recenzi tvrdí, že Destiny zatím nepůsobí ani moc jako pokračování, jako spíše vylepšený datadisk. Což podle nich není vůbec špatně, pokud jste cílová skupina, jednička se vám líbila a vy byste si dali nášup. Podobně o Destiny 2 mluví i GameSpot. Hra je prý zábavná a dobrá, ale nepůsobí jako velký krok kupředu a plnohodnotné pokračování. Navíc čím víc tam toho máte odehráno, tím víc prý musíte grindovat.

„Působí to jako pokračování, které v Bungie potřebovali udělat – není výrazně odlišné, ale je vylepšené natolik, aby k sobě přitáhlo veterány i hráče, kteří jedničku vynechali. Teď už jen uvidíme, jak se hra bude držet,“ napsali zase na Polygonu. Pro další recenze z části hry stačí zavítat na Metacritic a pro spoustu tipů, triků a informací třeba na VG247, kde k vydání hry připravili nemálo obsahu. My vám recenzi samozřejmě přineseme, nicméně až po odehrání podstatnější části z celé rozsáhlé hry a ne jen pár hodinách.

Nejnovější články