Demo Dying Light můžete hrát hned, FIFA 16 pak za dva týdny
zdroj: tisková zpráva

Demo Dying Light můžete hrát hned, FIFA 16 pak za dva týdny

26. 8. 2015 20:21 | Preview | autor: Adam Homola |

Dema už tak častá nejsou, ale přeci jen občas vystrčí růžky a potěší hráče, kteří uvažují o koupi. A zrovna dnes se hlásí o slovo dema dvě. První na fotbal FIFA 16 a druhé na zombie akci Dying Light.

Hratelná ukázka FIFA 16 vyjde mezi 8.- 10. zářím a bude dostupná pro PC, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One a Xbox 360. V demu FIFA 16, které bude v češtině (textově), si vyzkoušíte například herní mód Výkop: při prvním spuštění dema FIFA 16 na vás bude čekat španělské El Clásico mezi domácím Realem Madrid a Barcelonou v roli hostí. V módu Draft ve FIFA Ultimate Team si zase můžete vyzkoušet své schopnosti při výběru soupisky a následném testu v offline zápasech.

Trenér FIFA je nový kontextuální tréninkový systém, který hráčům nabídne herní tipy v režimech Výkop a Draft FUT. Jde o další mód, který demo nabídne. Chybět v něm ale nebude ani Bundesliga ve stylu TV přenosů v podobě duelu Borussie Dortmund s Borussií Mönchengladbach. Fanoušky série ale potěší i nové dovednostní hry: zatímco se vám bude nahrávat aktuální zápas, můžete si vyzkoušet některou ze šesti nových dovednostních her.

zdroj: Archiv

Demo bude každopádně obsahovat 10 klubů a dvě ženské reprezentace včetně týmu úřadujícíc mistryň světa Spojených států. Konkrétně jde o týmy FC Barcelona, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Chelsea FC, Inter Milan, Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid, River Plate, Seattle Sounders a ženské národní týmy Německa a Spojených států.

Co se stadionů týče, budete si moct v demu FIFA 16 zahrát poprvé na stadionech BORUSSIA-PARK a CenturyLink Field. Dostupný bude i svatostánek Realu Madrid Santiago Bernabeu. Plná hra se pak v obchodech objeví 24. září.

V perexu a titulku ale byla řeč i o demoverzi parkourové zombie akce Dying Light, která vyšla v první polovině letošního roku, a někomu sedla víc, jinému míň. U nás v recenzi dostala šestku, ale díky patchům, optimalizacím, DLC a určitě i častým slevám na Steamu a jinde je hra přeci jen pro některé hráče lákavější než při vydání. Pokud ale i vy patříte do skupiny váhajících, může vám pomoct čerstvě vydané demo.

zdroj: Archiv

Hratelná ukázka je počínaje dnešním dnem dostupná na PC, PlayStation 4 a Xbox One a dle slov tvůrců si v ní můžete užít v oblasti Slums něco kolem tří hodin zábavy. Demo nabízí jednu sadu příběhových úkolů, spoustu menších vedlejších úkolů a náhodných střetnutí. V demu hlavně nechybí kooperativní režim až pro čtyři hráče a pochopitelně si v něm můžete vyzkoušet všechny hlavní prvky hry: střídání dne a noci, parkour, kreativní souboje a craftování.

"Když vidíme, jak je poptávka po Dying Light pořád silná i po více jak půl roce, co je hra na trhu, přemýšleli jsme, jak hráčům pomoct v rozhodování, jestli hru koupit, nebo ne. Pak jsme si uvědomili, že demoverze byly za minulých generací prakticky standardem, ale v dnešní době jich je už jen hrstka. Tak jsme se rozhodli uvolnit nějaké naše zdroje a připravit demo, díky kterému si mohou hru vyzkoušet hráči na vlastní kůži," napsal v tiskové zprávě producent hry Tymon Smektala.

A kdo ví, třeba vás demo navnadí nejen na koupi hry, ale také na nadcházející datadisk Dying Light: The Following, který by měl do hry přidat zcela novou oblast, buginy a hromadu příběhu.

Nejnovější články