Dead Space 3 přijde s novinkami, ale hlavně s kooperací
zdroj: tisková zpráva

Dead Space 3 přijde s novinkami, ale hlavně s kooperací

9. 5. 2012 18:00 | Preview | autor: Aleš Smutný |

To, že přijde Dead Space 3, je veřejné tajemství, které EA tak nějak nepřímo už...

To, že přijde Dead Space 3, je veřejné tajemství, které EA tak nějak nepřímo už několikrát potvrdila. Nyní se objevila další série spekulací, které mají podle všeho určitý reálný základ. Asi největší změnou oproti předchozím dílům by měla být kooperace a to včetně drop-in / drop-out možnosti. Druhým bijcem by měl být neznámý zjizvený chlapík s vlastním oblekem a přilbou s rudýma očima, který by měl sloužit jako Isaacův průvodce (nebo je to jeho vyhalucinované alter ego). To by znamenalo opravdu velkou změnu v celkovém stylu hraní.


Kampaň tedy bude záležitostí pro jednoho i dva hráče, čemuž se v jemných nuancích příběh přizpůsobí. Pokud budete dva, půjde navzájem kombinovat schopnosti nebo se léčit, ale nemáme prý počítat s oživováním. Když jeden padne, musí se loadovat checkpoint.

Pokud jsou tyto informace pravdivé, k velkým změnám dojde v oblasti výzbroje a samotného ponku, na němž jste si dávali dohromady své improvizované zbraně. Samotný Isaac se naučí pár nových triků. Kupříkladu se bude moci skrčit a schovat za některé překážky. Když k tomu přidáte možnost parakotoulu do stran, celkem se mění výsledný styl hraní. Isaac bude asi obratnější a rychlejší, nicméně pořád mu bude hrabat a zásoba halucinací bude asi nevyčerpatelná.

V souvislosti s novým prostředím už proti vám (pokud jsou tyto zprávy pravdivé) nebudou stát jen nekromorfové. Objeví se i lidé v brnění a s puškami, které budete muset taktéž odstranit a samozřejmě by měli své nové přírůstky mít i nekromorfové. A dojít by mělo i na nepřátele velikosti věžáku.

Uvidíme, zda jsou tyto zprávy pravdivé, nicméně na každém šprochu bývá pravdy trochu a vzhledem ke zdroji informací asi můžeme počítat s tím, že jde o dobrý teaser. Uvidíme, zda se více dozvíme ještě před E3, nebo až tam.

Nejnovější články