Dawn of War II Retribution GC preview
zdroj: tisková zpráva

Dawn of War II Retribution GC preview

30. 8. 2010 11:11 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Finální datadisk pro sci-fi RTS ze světa Warhammeru se soustředí na hrdiny.

Ačkoliv už se pomalu začínají realizovat plány na Dawn of War III, vývojáři z Relicu si ještě udělají malou odbočku a nedávno oznámeným datadiskem Retribution definitivně uzavřou příběh RTS Warhammer 40k: Dawn of War 2 (8/10, recenze). Stejně jako v případě rozšíření Chaos Rising nebude vyžadovat původní hru, namísto vesmírných mariňáků se ale příběh tentokrát má točit kolem Orkských pirátů a jejich výstředního lídra, kapitána Bluddflagga. Ten proslul především jako vůdce jednotky, sestávající se z několika hrdinů: experta na stealth, agresivního jetpackáře a válečníka vyzbrojeného těžkými kulomety.

Novinkou je, že tentokrát budete mít kontrolu až nad čtyřmi hrdiny zároveň a ve stejnou chvíli má pod vaše velení spadat početná armáda obyčejných Orků - tu navíc půjde rozšířit výměnou za body, jež získáte zabíráním kontrolních bodů na mapě. Možnost přivolat si na bojiště uprostřed levelu posily by měla vyřídit i častý neduh předchozího datadisku Chaos Rising, kde hráč častokrát začal s nevhodnými jednotkami a musel je utratit nebo misi restartovat, aby si vybral lepší složení mužstva.


Tentokrát stačí šikovně zabrat nejdůležitější stanoviště na mapě a pak si hravě objednáte specializovaná vozidla nebo jednotky s bonusy proti leteckým/pěším útočníkům atp. Fanoušci původního Dawn of War 2 si zvlášť oblíbili četné RPG prvky, takže ani o ty v Retribution nepřijdou. Vaši hrdinové budou během hraní postupně získávat zkušenosti, postupovat na vyšší levely a tyto skilly si s sebou brát do dalších misí. Zatímco ještě v datadisku Chaos Rising jste nasbírané body utráceli, aby se vám rychleji zpřístupnily odemykatelné bonusy, tentokrát to bude naopak: s každým level-upem si automaticky odemknete novou schopnost.

Pořád si přitom budete vybírat jen ty síly a dovednosti, které budete chtít - což má v druhém plánu vést k tomu, že své hrdiny snáze specializujete. Chybět nebude ani lootování, které bude opět náhodné a přihodí se jen po zabití určitých typů protivníka, nově si ale budete moci vybrat, co přesně za výzbroj chcete na konci mise obdržet. Zatímco v dřívějších kampaních jste na konci levelu obdrželi jen jeden předem určený předmět, tentokrát si jej zvolíte ze tří možností.

Warhammer 40k Dawn of War 2: Retribution vyjde začátkem roku 2011 pro PC - více o původní hře v archivním zpravodajství.

zdroj: IGN

levis

Nejnovější články