Civilizaci V rozšíří druhý datadisk Brave New World
zdroj: tisková zpráva

Civilizaci V rozšíří druhý datadisk Brave New World

15. 3. 2013 14:20 | Preview | autor: Adam Homola |

2K a Firaxis Games dnes oznámili další rozšíření pro Civilization V. Výborná tahová strategie z roku 2010 se loni dočkala prvního datadisku Gods & Kings a letos přibude druhý s podtitulem Brave New World. Na PCčko a MAC by se měl datadisk dostat ještě během léta. Nepůjde přitom o žádného chudého příbuzného. Tvůrci se chlubí tím, že Brave New World bude pokračovat v tradici macatých expanzí typu Beyond the Sword pro Civilization IV nebo právě Gods & Kings pro pětku.

Datadisk Brave New World do hry přidá devět nových civilizací, samozřejmě každou s unikátními vlastnostmi, budovami a vůdci. Přibude taky nové kulturní vítězství, kdy budete moct rozšiřovat vaši kulturu skrze celou zemi a postupem času, když budete dobří, asimilujete všechny ostatní kultury pod sebe.

Se spisovateli, hudebníky a dalšími velkými umělci budete moct vytvářet díla, která vám ke kulturnímu vítězství pomohou nemalou měrou. Chybět nebudou ani archeologové, kteří budou zkoumat zříceniny a ruiny měst, v nichž můžete najít cenné kulturní artefakty.

“Poté, co jsme přinesli spoustu skvělých prvků v Civilization V: Gods & Kings, jsme s týmem hledali způsob, jak do hry přidat ještě víc vzrušující hratelnosti skrze nové systémy a funkce. Jsme rádi, že můžeme fanouškům přinést další ambiciózní datadisk, který bude obsahovat hodiny a hodiny nové hratelnosti,” řekl v tiskové zprávě nadšeně a dost frázovitě legendární tvůrce Civilizace, Sid Meier, který ve Firaxis pracuje jako šéf kreativního vývoje.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Diplomacie se dočká rozšíření především skrze nový světový kongres, ve kterém budete hlasovat o mezinárodních problémech a budete moct třeba udělit obchodní sankce na nepřátelské státy, omezit využívání klíčových surovin, ovlivnit užívání atomových zbraní atd. Skrze správné volby ve světovém kongresu budete moct dosáhnout diplomatického vítězství mnohem snadněji. Brave New World bude obsahovat taky dva nové scénáře - jeden z Ameriky (válka Severu proti Jihu) a jeden z Afriky (Scramble for Africa) a přibude osm nových divů světa.

K vítězství vám mohou dopomoct i mezinárodní obchodní cesty, umožňující proměnu měst a metropolí ve velká obchodní centra. Tím zajistíte nejen větší bohatství vaší říši a prosperitu pro občany, ale také se tím bude lépe šířit náboženství, kulturní vliv, technologie a věda.

Čím víc obchodních cest, tím líp a je jasně vidět, že se vás budou snažit tvůrci tak trošku dotlačit k větší interakci s ostatními civilizacemi, než abyste si jen hráli izolovaně na svém vlastním písečku. Samozřejmě bude také záležet na tom, kudy onu obchodní cestu povedete - zvolíte raději kratší a bezpečnější, nebo zariskujete s delší trasou kolem nepřátelského území, ale s potenciálně vyššími zisky?

Nejnovější články