Blizzard připouští, že Overwatch částečně vychází ze zrušené onlineovky Titan
zdroj: tisková zpráva

Blizzard připouští, že Overwatch částečně vychází ze zrušené onlineovky Titan

8. 11. 2014 11:12 | Preview | autor: Adam Homola |

Včera večer představená multiplayerová střílečka Overwatch není ve všech ohledech zbrusu nová. Internetem kolovaly spekulace už během oznámení a během speciálního panelu je potvrdil i Chris Metzen. Přiznal, že v době zrušení onlineovky Titan (2013) si z něj tvůrci vzali několik lokací a nápadů, od kterých se následně odpíchli, a využili je jako inspiraci pro jiné systémy v Overwatch.

"Myslím si, že v Overwatch jsou nějaké prvky, které s Titan jistou spojitost mají. V Titan bylo pár nápadů, které se odehrávaly na Zemi. Bylo v něm několik lokací a konceptů, ze kterých jsme si při začátku vývoje Overwatch brali inspiraci," řekl Chris Metzen, ale zároveň jedním dechem dodal, že hra je výrazně odlišná. V žádném případě prý nejde o přeskinovaný Titan, ze kterého by někdo vypáral RPG prvky.

Všechny dřívější spekulace tvrdily, že Titan měl mít dvě roviny. Jednu sociální, 3rd person a bez akce. Druhou pak čistě akční v podobě PvP střílečky, možná trochu ve stylu Destiny. Některé neoficiální zdroje nyní tvrdí, že Overwatch je v podstatě přepracovaná PvP část Titan a vývoj aktuální verze hry začal právě po skončení vývoje Titan, k čemuž podle Metzena došlo zhruba před rokem a půl. Tedy v době, kdy jsme se dozvěděli o restartu vývoje.

Jistá podobnost je i v zasazení hry. Overwatch se odehrává na Zemi (což je mimochodem pro Blizzard premiéra) v blízké budoucnosti, kdy došlo k poničení Země roboty a hrdinové teď bojují o přežití a nastolení rovnováhy. Dřívější informace o příběhu Titan tvrdily, že Země byla napadena a poničena mimozemšťany, lidstvo přežilo a dál na zničené Zemi bojovalo za svou budoucnost. Jistí podobnost tu tedy je...

zdroj: Vlastní

Metzen několikrát zdůraznil že Overwatch je velmi odlišný od toho, co měl být Titan a nejde tedy o stejnou hru nebo její převzatou část. Jistou inspiraci ale bez problémů přiznal. Dobré nápady se dají využít i jinde, a pokud z toho bude hra těžit, my hráči můžeme mít jedině radost.

Nejnovější články