Blizzard po 17 letech oznámil novou značku: multiplayerovou střílečku Overwatch
zdroj: tisková zpráva

Blizzard po 17 letech oznámil novou značku: multiplayerovou střílečku Overwatch

7. 11. 2014 21:40 | Novinky | autor: Adam Homola |

Poslední novou značkou Blizzardu byl až do dnešního dne StarCraft z roku 1998. Od té doby jsme viděli jen pokračování, případně menší úkroky stranou v podobě Hearthstone a Heroes of the Storm. Dnes ale Blizzard na své pravidelné akci BlizzCon oznámil a představil novou značku, která je pro studio zároveň i novým žánrem. Nová hra se jmenuje Overwatch a jde o multplayerovou týmovou střílečku z pohledu vlastních očí.

Overwatch si zjevně nehraje seriózní akci a podle prvního traileru se nebere moc vážně, čemuž odpovídá i vizuální zpracování, které se nijak netají inspirací v Team Fortress 2 a obecně komiksové stylizaci. Přehnané proporce postav, komiksový nádech a úvodní část animace jako by vypadla z filmu od Pixaru.

Overwatch se odehrává na Zemi v budoucnosti, kdy dali hlavy dohromady vojáci, vědci a dobrodruzi a zformovali Overwatch - organizaci, která obnovila na válkou zničené Zemi pořádek. Skupina se posléze rozpadla, ale "svět hrdiny potřebuje pořád," jak hlásá trailer. Vývojáři popisují hru jako přístupnou a čirou zábavu, která má dotáhnout typický blizzardí přístup "easy-to-learn, hard-to-master" k dokonalosti, ale též jej realizovat v rámci fps žánru, což je pro Blizzard novinka. 

zdroj: Vlastní

V Overwatch se proti sobě postaví týmy šesti hráčů. "S každou novou hrou vždycky vezmeme naše oblíbené prvky jistého žánru a zpracujeme je po svém. S Overwatch je naším cílem vytvořit úžasnou střílečku, která je přístupná širokému publiku, ale zároveň dokáže nabídnout komplexní akci, kterou fanoušci stříleček milují," napsal v tiskové zprávě šéf Blizzardu Mike Morhaime.

Hratelné postavy, nebo lépe řečeno hrdinové, mají unikátní zbraně a schopnosti. Z těch oznámených lze jmenovat například Tracera, který se umí díky teleportování předvést v akrobacii, může používat energetické bomby a manipulovat s časem. Takový Reinhardt zase nosí velké brnění, může nepřátele omráčit úderem kladiva do země nebo je připíchnout ke zdi.

Overwatch zdroj: tisková zpráva

Třetím do party je Hanzo, japonský žoldák který tak trochu ovládá parkour, a umí zapalovat nepřátele. K tomu umí ještě vyvolat velkého draka, ze kterého nepřátelé také nebudou mít radost. No a dalším do party je například Symmetra, která dokáže manipulovat světlem a energií tak, aby ochránila přátele a zároveň ublížila nepřátelům. Dokáže též postavit zařízení, které ji i spoluhráče okamžitě přenese na přední linie.

Ve hře bude samozřejmě k dispozici mnohem víc hrdinů - jejich profily najdete na webu playoverwatch.com, což už samo o sobě naznačuje, že půjde o free to play hru. A popravdě, vizuální styl, žánr a tématika tomu také napovídají. Internetem navíc kolují oficiálně nepotvrzené spekulace, že by mohl na hře Blizzard vydělávat podobně jako Heroes of the Storm nebo League of Legends - kupováním hrdinů.

zdroj: Vlastní

Overwatch zatím nemá datum vydání, ale beta, do které se můžete přihlásit na oficiálním webu hry, je přislíbená na příští rok. Vydání plné verze bychom se tak mohli dočkat někdy v roce 2016. Overwatch sice může být v rané alfa fází vývoje, ale návštěvníci BlizzConu si už mohou nový projekt Blizzardu zahrát na BlizzConu - na šesti stovkách počítačů!

Jakkoliv je Overwatch jedním z překvapení Blizzardu, úplně poprvé o hře neslyšíme. Název pronikl na veřejnost už v dubnu tohoto roku skrze registraci ochranné známky. Na fakt, že v Blizzardu vzniká multiplayerová střílečka, odkazovaly i jiné indicie. Pořád však jde o zbrusu nové univerzum/značku a vedení Blizzardu patří respekt za to, že se nepokusili udělat "srabácky" třeba StarCraft: Overwatch, ale rovnou se pustili do fungl nové věci.

Overwatch zdroj: tisková zpráva

V galerii najdete spoustu obrázků i artworků a kolem textu jsou dvě zatím zveřejněná videa. Další informace o Overwatch vám přineseme určitě ještě během víkendu.

Nejnovější články