Bethesda vydala plnou verzi karetní The Elder Scrolls: Legends
zdroj: tisková zpráva

Bethesda vydala plnou verzi karetní The Elder Scrolls: Legends

10. 3. 2017 9:09 | Preview | autor: Adam Homola |

Karetní hra The Elder Scrolls Legends si pobyla v (uzavřené i otevřené) betaverzi několik měsíců a včera přešla do plné verze. Bethesda oznámila odejmutí štítku "beta", čímž hru oficiálně vydala. Zatím pouze na PC, ale na další platformy nebudete muset dlouho čekat. Pokud jste už TESL hráli v betaverzi, vydáním hry se tím pro vás vůbec nic nemění. Všechny karty, odměny i dosažený progres vám zůstává, nic se neresetuje ani nemaže.

The Elder Scrolls Legends pak vyjde 23. na iPad, následovat budou tablety s Androidem v dubnu, Mac OS v květnu a mobilní telefony prý někdy na začátku léta. Po vydání hry na dalších platformách budete moct hrát s jedním účtem kdekoliv s tím, že se vám bude veškerý progres vždy přenášet na všechna ostatní zařízení.

Bethesda na svém webu také rovnou zdůraznila, že vydáním The Elder Scrolls Legends rozhodně nekončí, naopak teprve začíná. Hra se bude samozřejmě dál vyvíjet, rozšiřovat, upravovat a balancovat. Vedle pravidelných malých updatů budou vycházet ale i příběhové kampaně, nové balíčky karet a velké datadisky.

Všechno to začne už za necelý měsíc, konkrétně 5. dubna, kdy vyjde první příběhový balíček: The Fall of the Dark Brotherhood, za 20 eur. Ten do hry přidá novou příběhovou kampaň sestávající z PvE obsahu o více jak pětadvaceti misích rozprostřených na třech mapách. Co se karet týče, přidá jich The Fall of the Dark Brotherhood přes čtyři desítky.

zdroj: Archiv

Majitelé The Fall of the Dark Brotherhood navíc ještě dostanou malý bonus – PC či Mac verze MMORPG The Elder Scrolls Online se jim rozroste o nového mounta Doom Wolf. Jde sice o drobnost, ale podle Bethesdy jde jen o první a malý příklad toho, jak se budou do budoucna světy karetní a online hry vzájemně prolínat.

Další velké oznámení k The Elder Scrolls Legends bychom měli uslyšet na letošní E3, ale tvůrci naznačili už teď, že půjde o velký datadisk s hromadou nových karet a mechanik. Nové prvky budou do hry přibývat ale i samostatně, nezávisle na velkých balíčcích či příběhových rozšířeních.

První z nich bude plnohodnotný mód Spectator, který se do hry dostane už v květu. Následovat bude integrace Twitch.tv a podpora turnajů v rámci nového módu Guntlet, kdy jde o časově omezené turnaje a soupeření s ostatními hráči o co nejvyšší pozice v online žebřících.

O Gauntletu, stejně jako o prvním velkém datadisku, bychom se měli dozvědět více informací v nadcházejících týdnech a měsících. V nich budeme o The Elder Scrolls Legends slýchat tak jako tak častěji, protože vývojáři plánují hru neustále rozšiřovat pravidelným vydáváním nových balíčků karet, nových příběhů, velkých datadisků i menších rozšíření.

Nejnovější články