Bethesda spustila otevřený betatest modů pro PC verzi Fallout 4
zdroj: tisková zpráva

Bethesda spustila otevřený betatest modů pro PC verzi Fallout 4

27. 4. 2016 14:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Uzavřený betatest modovacích nástrojů pro Fallout 4 proběhl úspěšně, a tak nastal čas na betatest otevřený všem zájemcům. Beta je od dnešního dne dostupná pro PC verzi hry. Stačí si jen v nastavení hry na Steamu aktivovat betaverzi, počkat na stažení aktualizace a následně byste měli mít v knihovně her položku Fallout 4 [Beta]. 

Přímo v hlavním menu hry pak uvidíte položku pro mody, která nabídne všechno potřebné. Tedy procházení, stahování, instalování, komentování, zařazování modů do oblíbených, vyhledávání a další podobné funkce. Na nic z toho nepotřebujete webový prohlížeč, o všechno se postará přímo uživatelské rozhraní Fallout 4.

Na první pohled to tedy vypadá, že cíl Bethesdy udělat mody dostupné na PC i konzolích se naplnil. A tak zatímco PC hráči už mohou mody používat a vytvářet, konzoloví hráči si ještě chvíli počkají. Majitelé Xboxu One se budou moct do zkoušení modů vrhnout už příští měsíc, zatímco majitelé PlayStationu 4 si počkají do června.

zdroj: Archiv

Pokud byste chtěli mody pro Fallout 4 vytvářet, můžete stáhnout z launcheru Bethesda.net nástroj Creation Kit. Wiki s veškerou dostupnou oficiální dokumentací, tipy a triky pak najdete pod tímto odkazem. Podobně jako ve Skyrimu, i tady můžete vytvářet nové úkoly, prostředí, postavy, dialogy, oblečení, zbraně a hromadu dalších věcí.

Creation Kit a vůbec mody pro Fallout 4 nejsou ničím překvapivým jednak kvůli oznámení na loňské E3, ale kvůli tradici. Jak říká šéf studia Todd Howard na přiloženém videu, Bethesda mody ráda podporuje a počítá s nimi už od Morrowindu. Ostatně nejednomu hráči bude jistě dobře známý nástroj The Elder Scrolls Construction Set. 

Nejnovější články