Bethesda specifikuje blízké i vzdálené úpravy Elder Scrolls Online
zdroj: tisková zpráva

Bethesda specifikuje blízké i vzdálené úpravy Elder Scrolls Online

2. 5. 2014 19:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Od spuštění The Elder Scrolls Online uběhl skoro měsíc a Mat Firor se na webu hry rozpovídal o tom, co nás čeká a nemine v dalších týdnech a měsících. Jak už asi víte, v brzké době vyjde Update 1, který je toužebně očekávaný snad všemi hráči. Přinese nutné opravy chyb a přidá několik nových věcí. Vývojáři ale ještě před vydáním první velké aktualizace pracují na potlačení farmaření zlata a botů, což je mnohem palčivější problém.

Vedle boje s uvedenými problémy se také tvůrci na týdenní bázi věnují opravám bugů, kterých je ve hře hromada a tvůrci jsou si toho samozřejmě vědomi. O spoustě bugů ví, ale pokud jim nějakou tu chybku nahlásíte, budou jedině rádi. Pojďme už ale k prvnímu Updatu. Jedním z největších taháků je rozhodně první adventure zone jménem Craglorn, o které jsme psali už před nějakou dobou. Vedle něj obohatí TESO taky trials, což je 12 členná raid instance pro postavy s veteran rankem.

PvP pozitivní hráči jistě ocení místní ekvivalent kill cam známé z multiplayerových first person stříleček. V TESO půjde o "death recap", díky kterému uvidíte, kdo vás zabil a za pomoci jaké schopnosti se mu to podařilo. V PvP, Craglornu a dungeonech se to jistě bude hodit. Update 1 se bude soustředit na spousty menších či větších úprav, změn a vylepšení: dojde na zlepšení animací, úpravy a balanc schopností a eliminaci hromady bugů. Datum vydání Update 1 zatím neznáme - nejdříve si musí odbýt testování na veřejném testovacím serveru.

Update 1 je ale pouze ta nejbližší budoucnost, která se na nás dovalí snad v rámci několika málo týdnů. Vývojáři už ale pilně pracují i na dalším obsahu a úpravách, které vypadají hodně slibně. Vývojáři ale upozorňují, že zatím neví, jestli budou všechny součástí Update 2, nebo se rozloží do několika aktualizací.

Ze singlepleyerové odnože série by se měl v TESO objevit systém spravedlnosti. Jakmile něco někde ukradnete nebo zabijete nevinné NPC, budete se potýkat s následky. Ovšem pouze za předpokladu, že vás někdo chytil při činu. Hračičky mezi vámi jistě potěší plánovaná možnost vizuálně upravovat brnění, například pomocí různých barev. Obsahově hra nabobtná o dva nové veteran dungeony (Crypt of Hearts a City of Ash) a o jeden nový trial v Craglornu (the Serpent).

A když budeme hodní, tak se dostaví i příběhová linie se spoustou questů pro Thieves Guild a Dark Brotherhood. Ve hře tvůrci upraví sbírání věcí, které občas funguje trochu divně. Fanoušky craftování potěší rozšíření systému pro craftování vlastních kouzel, dále přibudou závody koní, lepší animace obličejů, lepší systém pro LFG, autolevelovací dungeony, které udržují úroveň s úrovní group leadera, a odměny při opakovaném dělání dungeonů.

Guildy budou mít také radost: čeká je lepší interface, upravitelné insignie, tabardy, ranky, kiosky... Chystá se toho taková kopa, až je mi skoro líto hru v aktuálním stavu kritizovat. Za pár měsíců by mohla nabídnout lepší a výrazně vybroušenější zážitek. Ale tak to holt už chodí u všech velkých MMO her. Ze začátku je to vždycky rozbitý a nedodělaný mišmaš, který se odladí až časem.

“Kdy už se takhle blížíme ke konci prvního měsíce, chtěli bychom našich loajálním fanouškům upřímně poděkovat. Buďte si jistí, že na TESO pracujeme opravdu pilně a naším cílem je, aby byla hra vybalancovaná, stabilní a pořád svěží i pro veterány. Startovní měsíc jsme překonali dobře a nyní se blížíme k našemu prvnímu updatu. Poté můžete v TESO očekávat spoustu nových věcí. Hrozně moc vám děkujeme za podporu a pokračující nadšení do hry - tak a já si teď jdu vylevelovat mého Nightbladea,” napsal na webu Mat Firor.

Nejnovější články