Autor plastelínového Neverhoodu chystá pokračování
zdroj: tisková zpráva

Autor plastelínového Neverhoodu chystá pokračování

14. 3. 2013 18:30 | Preview | autor: Ladislav Loukota |

Psal se rok 1996, když animátor Doug TenNapel, rovněž zodpovědný třeba za Earthworm Jima, vytvořil ojedinělou point-and-click adventuru The Neverhood. Ta se vyjímala především ojedinělou stylizací do plastelínové/hlínové stop animace. Titul si sice vysloužil extatické recenze, vznikl však v době, která už klasickým adventurám přestávala držet palce - o čemž svědčí i skutečnost, že jeho nástupcem byla hopsačka. Nu a dnes, sedmnáct let poté, TenNapel oznámil, že spolu s původním týmem pracuje na další klikací adventuře ve stop animačním vizuálu! Volejte sláva a tři dny se radujte!

Nutno dodat, že rozhodně nepůjde o přímé pokračování. Práva na The Neverhood totiž získala EA, když skoupila původního vydavatele hry Dreamworks Interactive (to dnes můžete znát jako „osvědčené“ Danger Close Games). TenNapel to však vidí i jako příležitost, jak začít s čistým štítem a novými nápady, přičemž "plastelínové" atmosféry se rozhodně hodlá držet i nadále.

Čerstvou fasádu však nahodí stará garda. V projektu jsou zainteresovaní původní animátoři Neverhoodu Mike Dietz a Ed Schofield, stejně jako skladatel hudby Terry Scott Taylor. Držíme palce, ačkoliv na konkrétní informace je TenNapel prozatím skoupý.

S čímž souvisí skutečnost, že máte-li jakékoliv připomínky a nápady k TenNapelově projektu, můžete jim dát průchod v tomhle facebookovém vláknu. A kdo si The Neverhood nevybavuje, může si ho doplnit třebas tuna v let's playi.

Nejnovější články