Akční hororová mlátička Dolmen vás zavede na cizí planetu plnou extrémně nebezpečných nepřátel
zdroj: tisková zpráva

Akční hororová mlátička Dolmen vás zavede na cizí planetu plnou extrémně nebezpečných nepřátel

12. 3. 2018 12:46 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Připomíná The Surge, připomíná Dark Souls, do jisté míry je v něm vidět i Dead Space… brazilský horor Dolmen se za své inspirace rozhodně nemusí stydět. Ujmete se v něm role lidského trosečníka na vzdálené planetě, kde kdysi došlo k největšímu masakru v historii vesmíru. Množství těl muselo být vystřeleno ke hvězdám, aby jejich rozklad nekontaminoval celou atmosféru. V tomhle příjemném prostředí popadnete meč a pistoli a zkusíte přežít tváří v tvář těm, kdo mají s touhle genocidou něco společného.

Čekají vás hluboké jeskyně kilometry pod povrchem planety, kde kdysi žila pokročilá civilizace, ale momentálně se tam toulají obrovští pavouci, různé další nemyslící potvory a také jacísi podivní, dobře vyzbrojení vojáci, co rozhodně nejsou lidé. Vaším úkolem je probíjet se skrz jejich řady tak dlouho, dokud neobjevíte svou ztracenou posádku a neodhalíte tajemství skrývající se za vaším ztroskotáním.

Bojový systém je založený na tom, že jste křehcí a musíte si dávat pozor na každý svůj krok. Zároveň neudílíte moc poškození, což se ale může snadno změnit, pokud budete hrát chytře. Vaše střelné zbraně umí na nepřátele aplikovat různé statusy, které následně můžete využít v boji zblízka. Třeba zmrazíte pavouka, který je na to náchylný, pak mu jednu šlehnete speciálním kryomečem a hle, místo dvaceti úderů stačil jeden jediný.

zdroj: Archiv

Dolmen je součástí programu Square Enix Collective, ale vývojáři se přesto začátkem dubna chystají na Kickstarter, kde by rádi nabrali peníze i komunitu. V září plánují zamířit i do Steam Early Access – raná verze hry by vás měla přijít na něco mezi 20 a 30 dolary, to všechno za předpokladu, že se vývoj někde po cestě nezasekne.

Záběry z hraní, které autoři zveřejnili, vypadají slibně. Minimálně je z nich patrné, že Dolmen není žádný vágní příslib, ale fungující hra s vlastními zajímavými pravidly a docela přitažlivým vizuálním stylem i příběhem. Nevím, jak vás, ale mě láká se postupně vyvinout z klišovitého, v lidském brnění navlečeného vojáka v nemilosrdného zabijáka, co na sobě nosí kusy těl svých mrtvých nepřátel.

zdroj: Archiv

Nejnovější články