Monitor BenQ XL2411T – to nejlepší pro hráče?
zdroj: tisková zpráva

Monitor BenQ XL2411T – to nejlepší pro hráče?

18. 3. 2013 13:45 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce |

Když plánujete svůj nový komp, tak jednotlivé součástky nebo sestavy pravděpodobně vybíráte několik dní, možná i týdnů. Pak si počítač sestavíte, popř. se rozhodnete pro koupi hotové sestavy a jde se hrát. Ale co monitor? Přemýšleli jste někdy nad tím, jestli je herní monitor skutečně potřeba? V dnešním článku si zrecenzujeme monitor BenQ XL2411T, který byl vyvíjen speciálně pro hráče, ale velkou radost udělá i grafikům.

BenQ XL2411T – monitor pro hráče od hráčů

Začneme úplně od základu. BenQ se už posledních pár let specializuje na monitory pro počítačové hráče a dává to pořádně najevo. Celosvětově sponzoruje turnaje Intel Extreme Masters, kde ti nejlepší borci z celého světa hrají o milionové částky. V Čechách se nejlepší turnaj v PC hrách jmenuje BenQ Grunex Challenge.

Společnost BenQ do gamingu vkládá nemalou podporu. Na herních monitorech je však to nejdůležitější, že inženýři a vývojáři je nevyvíjeli sami, ale přizvali si několik nejlepších světových hráčů Counter-Striku. Díky tomu se sice vývoj protáhl o několik měsíců, ale na výsledku to je opravdu poznat.

BenQ XL2411T je nástupcem předchozí generace XL2410T. „Desítka“ (poslední dvojčíslí předchozí generace) byla průkopníkem herních monitorů a vedlo se jí velmi dobře i přes určité mouchy, které první generace měla. Celosvětově byla velmi úspěšná, a tak se začala vyvíjet novější generace BenQ XL2411T, která je na českém trhu od konce minulého roku 2012.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Monitor má úhlopříčku 24 palců a v dnešní době již standardní rozlišení FullHD, tedy 1920x1080 pixelů. Poměr stran je 16:9 s LED podsvícením. Pokud byste si tyto parametry zadali do hledání na nějakém e-shopu, monitorů vám to najde desítky, ale nyní se začne lámat chleba. Herní monitory se totiž vyznačují excelentní odezvou, vysokou frekvencí a také 3D technologií (monitor podporuje technologii 3D Vision 2 od společnosti NVIDIA). U tohoto krasavce to není jinak.

Odezva u BenQ XL2411T je neuvěřitelná 1 milisekunda! Díky tomuto faktu, společně s obnovovací frekvencí 120Hz, se monitor dostává na absolutní vrchol kvality. Právě tyto dva údaje jsou alfou-omegou úspěchu herních monitorů. Přesvědčili se o tom desítky českých hráčů, kteří na herních monitorech BenQ hráli finále turnaje BenQ Grunex Challenge na pražském Holešovickém výstavišti. Zeptali jsme se jich, jak by monitor zhodnotili a dostali jsme odpověď od několika nejlepších českých hráčů:

„Skvělé barvy, super frekvence. Rychle bych si na něj zvykl.“ bylo hodnocení Tomáše Bruštíka, který hraje StarCraft II v týmu eSuba.INTEL a v roce 2011 reprezentoval Českou republiku na Mistrovství světa v PC hrách. Hráči akčních her také v první řadě chválili frekvenci monitoru, jako třeba Jiří Grohol, jeden z nejlepších hráčů Call of Duty 4: „Monitor má komfort, plynulost a pěkný design, zkrátka vše, co hráč potřebuje. Je to prostě bomba.“

V čem je tedy tajemství? Díky rychlé obnovovací frekvenci a neuvěřitelně krátké odezvě se vám obraz načítá rychleji a plynuleji, než s klasickým LCD monitorem. S trochou nadsázky by se dalo říct, že klasické LCD a LED monitory s frekvencí 66Hz a odezvou 5ms brzdí výkon počítače. Pokud jste hráčem, který u počítače stráví několik hodin denně a máte silný počítač, tak plynulost obrazu poznáte ve vaší oblíbené hře během prvních minut.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Rekapitulace

Jste hráč, který má doma herní počítač a hraním strávíte několik hodin denně? Pokud ano, je pro Vás BenQ XL2411T ideální volba, protože tento monitor nabídne perfektní obraz, vynikající odezvu, čisté barvy, 3D technologii a řadu dalších funkcí, které oceníte až ve hře. v

Pokud ovšem paříte na počítači hry typu Excel, PowerPoint a prohlížeč internetu, tak tento monitor nevyužijete a raději se podívejte v levnějším segmentu, protože byste docílili stejného efektu jako kdybyste si koupili Porsche, které pak necháte stát v garáži.

Cena monitoru se pohybuje na hranici přijatelných 7 199Kč (dle e-shopu Alfa.cz, kde máte dopravu zdarma), což v porovnání s konkurencí jiných herních monitorů je naprosto standardní. Za tuto cenu hráč objeví nový zážitek ze hry, a pokud si chcete hraní užít, tak do toho jděte!

Specifikace (tabulka převzata z http://www.benq.cz/product/monitor/xl2411t/specifications)

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Přesnou specifikaci monitoru zjistíte na stránce BenQ.cz

Nejnovější články