Herní hudba v Rudolfinu: Games s Filmovou filharmonií
zdroj: Foto: Filmharmonie

Herní hudba v Rudolfinu: Games s Filmovou filharmonií

18. 3. 2024 8:05 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce

Čtvrté pokračování koncertu herní hudby GAMES (27. 4.) přinese jak hudbu z hitů českého videoherního průmyslu Mafia a Kingdom Come: Deliverance, tak světových titulů League of Legends, Diablo nebo Baldur’s Gate 3. Koncertem diváky provede legenda herní žurnalistiky Mikoláš Tuček.

O tom, že se koncertní program herní hudby GAMES stane stálicí repertoáru Filmharmonie, bylo jasno hned po jeho prvním uvedení v roce 2018. Poslech nezaměnitelné herní hudby v podání velkého symfonického orchestru se sborem – navíc ve sváteční atmosféře pražského Rudolfina – je zážitek, který si herní fanoušci oblíbili.

Filmharmonie koncert zdroj: Foto: Filmharmonie

Ve druhé polovině koncertní sezony 2023/2024 uvede Filmová filharmonie koncertní program věnovaný herní hudbě již počtvrté. Na 150 členů orchestru a pěveckého sboru zahraje posluchačům hudbu z nejznámějších titulů i z čerstvých novinek. Vedle ikonických znělek z hitů jako jsou The Elder Scrolls nebo League of Legends budou pro posluchače přichystány také novinky v podobě Diablo 3 nebo světově oceňované novinky Baldur's Gate 3 bulharského autora Borislava Slavova, který Filmové filharmonii exkluzivně propůjčil své notové materiály.

Reprezentovaná bude také domácí scéna. Již tradičně zazní hudba z předních českých titulů Mafia I a Kingdom Come: Deliverance,poprvé si posluchači v podání Filmharmonie budou moci vychutnat také hudbu nedávné novinky studia Bohemia Interactive Arma Reforger. Moderátorem večera bude legenda české herní žurnalistiky Mikoláš Tuček. 

Filmharmonie koncert zdroj: Foto: Filmharmonie

Atmosféru večera dokreslí posluchačům skvělí cosplayeři, se kterými se budou moci návštěvníci o přestávce potkat a vyfotit ve foyer. Do čela orchestru se postaví jeden z nejúspěšnějších představitelů mladé dirigentské generace Ondřej Vrabec.

Pro nejaktuálnější informace o koncertu sledujte webové stránky www.filmharmonie.cz a sociální sítě Filmové filharmonie.

Nejnovější články