WarCraft film se posouvá kupředu, má šéfa vizuálních efektů
zdroj: tisková zpráva

WarCraft film se posouvá kupředu, má šéfa vizuálních efektů

26. 4. 2013 10:55 | Novinky | autor: Adam Homola |

Nedávno jsme měli v podcastu Vaška Rybáře z MovieZone, který tvrdil, že jestli má šanci nějaký film podle hry tenhle subžánr v Hollywoodu opravdu prosadit, bude to WarCraft. Film byl dlouho v kómatu. Blizzard už před mnoha lety oznámil, že ho bude točit Sam Raimi. Ten od toho dal ale ruce pryč a hned po něm naskočil na palubu Duncan Jones, který natočil parádní Moon a hodně dobrý Source Code. Teď film nabral další jméno na neméně důležitou pozici. Šéfa vizuálních efektů bude na WarCraft filmu dělat Bill Westenhofer.

Neznáte? Tenhle chlapík má za sebou slušnou řádku filmů, ve kterých měl na starosti vizuální efekty. Z nedávných je to například Life of Pi, A Good Day to Die Hard, The A-Team, The Golden Compass, Land of the Lost a hromadu dalších. Za svou práci na vizuálních efektech dostal také dva Oskary (za Life of Pi a The Golden Compass) a byl mnohokrát nominován. Očividně tedy chlap, který svému řemeslu rozumí a přesně takový bude potřeba.

WarCraft totiž nebude komorní konverzační drama, ale zřejmě pořádně epická fantasy rubačka plná digitálních triků. Zatím to vypadá, že je film v dobrých rukách, což si pochvaloval na Twitteru i Nick Carpenter, který v Blizzardu zastává pozici “vice president of art and cinematic development” a účast Westenhofera na natáčení oznámil. Carpenter není jediný člověk z Blizzardu, který se na tvorbě filmu podílí. Scénář sice píše Charles Leavitt, ale kecá mu do toho Chris Metzen, hlavní blizzardista přes příběhy.

Blizzard tak film nedal jen tak do Hollywoodu s tím, že pak bude mít nějaká ta procenta z tržeb. Na filmu jim podle všeho hodně záleží, a pokud se nic zásadního nepodělá, mohl by mít Vašek pravdu. Před pár měsíci taky proběhly spekulace, že by studio chtělo do filmu Johnnyho Deppa. Čemuž se nemůžeme divit, Depp je často alespoň nějakou zárukou pozornosti a výdělků.

Zatím to ale není nic oficiálního a jestli je to jen zbožné přání nějakého studiového šéfa, tak můžeme být možná v klidu. Nic proti Deppovi, hrát umí a na nějakého Trolla by se snad i hodil, ale osobně bych byl radši pro přístup The Lord of the Rings - žádné mega výrazné hvězdy, ale šikovní a méně známí herci. Nebo vám by se Depp v nějaké z hlavních rolí líbil?

Nejnovější články