Vyšla multiplayerová tahová strategie s prvky karetní hry jménem Duelyst
zdroj: tisková zpráva

Vyšla multiplayerová tahová strategie s prvky karetní hry jménem Duelyst

28. 4. 2016 14:10 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Na oficiálních stránkách už si můžete stáhnout klienta plné verze free-to-play hybridu tahové strtaegie a karetní hry s příchutí deskovky s názvem Duelyst. Jde o primárně PvP multiplayerový titul fungující na principech sběratelské karetní hry. Odtud vychází i F2P platební model, který je ale podle reakcí testerů velmi benevolentní. Duelyst nabízí rychlé, maximálně desetiminutové souboje, kde proti sobě s druhým hráčem stavíte týmy sestavené ze zvolených hrdinů.

Ve hře si zvolíte nejprve frakci a z ní pak následně jednotlivé hrdiny, jimiž táhnete po mapě a v boji je podporujete kouzly. Celkem je ve hře na 350 jednotek a kouzel, přičemž je klíčové poskládat do bitvy tým, který se vhodně doplňuje. Podle reakcí komunity na uzavřenou a následně i otevřenou betu se je rozhodně nač těšit a model financování zaručuje Duelystu dlouhodobou podporu – pokud autoři chtějí vydělat, musí opravovat chyby a dodávat nový obsah.

zdroj: Archiv

Za hrou stojí herní veteráni, kteří mají na kontě třeba Rogue Legacy, Diablo III či XCOM. Navíc Duelyst láká návykovou hratelností, kdy díky krátkým soubojům říkáte „tak ještě jeden a už to vypnu“ a to třeba desetkrát po sobě. Tím spíš, že je zde zjevně široká variabilita v rámci formování vašeho týmu. Jelikož jen hrdinů je víc než stovka, rozhodně se ani v rámci jednotlivých frakcí nemusíte bát nějakého stereotypu. A když už by se dostavil, můžete se pustit do testování jiné taktiky a nebo rovnou jiné frakce.

Hra se u příležitosti vydání prezentuje úvodní CGI animací, která ale moc neodpovídá komiksové stylizaci a pixelartovému zpracování jednotek. Relevantnější je video výše, zprostředkující pohled na samotné hraní, kde si uděláte lepší představu o tom, jak Duelyst vypadá v chodu. Ještě jednou vás tedy odkáži na oficiální stránky, kde si hru můžete pro PC a Mac stáhnout.

zdroj: Archiv

Nejnovější články