Velké změny v H1Z1: Just Survive – nový název a mapa
zdroj: tisková zpráva

Velké změny v H1Z1: Just Survive – nový název a mapa

19. 8. 2017 10:52 | Novinky | autor: Adam Homola |

Rozlučte se s H1Z1: Just Survive, přivítejte pouze Just Survive. Zombie survival hra od Daybreak Game Company si prošla další velkou změnou, tentokrát prý tou zatím největší. Vedle obsahových změn nezůstal ani původní název a ze hry, na jejíž variantě King of the Kill kdysi pracoval i tvůrce PlayerUnknown’s Battlegrounds, úplně vypadlo označení H1Z1. Na oplátku ovšem obdržela řadu novinek včetně obrovské mapy.

S příchodem nového updatu a přejmenováním hry přichází zbrusu nová mapa Badwater Canyon. Tu vývojáři navrhli tak, aby se na ní vyřádily různé typy hráčů, a nechybí ani stovky míst pro postavení základny. A aby toho mazání minulosti nebylo málo, Badwater Canyon kompletně nahrazuje původní mapu z H1Z1.

Tvůrci potvrdili, že jádrem Just Survive bude pořád prozkoumávání, lootování a také stavění i obrana základen. Tedy jakési základní stavební kameny, které si pamatujete z H1Z1, jen údajně v rozšířené a vylepšené podobě. Propracovanější má být i „příběh“, respektive spíše jen jakýsi nástřel příběhového pozadí, které Just Survive jasně odděluje od světa H1Z1.

zdroj: Archiv

Jedním z hlavních taháků Just Survive mají být pevnosti, neboli nový systém Stronghold. Díky němu si postavíte a následně i upravíte jednoduché či robustní struktury, které lze později také opevnit pomocí různých obranných mechanismů a pastí. Malý příklad vám poskytne přiložený trailer, kde uvidíte několik útoků na různé pevnosti a jejich více či méně efektivní obranu.

Vývojáři se také chlubí kompletním předěláním všech zbraní, které jsou nově rozděleny podle typů do několikastupňového systému. Nechybí ani různé možnosti ladění a úprav tak, aby každá zbraň vypadala unikátně. Znatelného vylepšení by se měly dočkat i souboje nablízko, harvesting, itemizace, systém pro oživování a smrt, a obecně balanc různých herních systémů. Kompletní seznam všech změn najdete na webu hry.

H1Z1 zdroj: tisková zpráva

Poslední velkou novinkou je pak nová herní měna Golden Eagle Coins, za kterou můžete vyměnit nalezené předměty. Měna bude svázána s konkrétní postavou, což by mělo podle tvůrců zabránit hromadění předmětů a ztrátě jejich hodnoty. Za Golden Eagle Coins si můžete také nakoupit nové lokace pro Stronghold, a do budoucna s ní mají tvůrci ještě další plány.

Just Survive najdete na Steamu v programu předběžného přístupu, ale na povinnou otázku „Jak dlouho bude hra v early accessu?“ tvůrci nedokázali odpovědět. Nejen za tenhle prohřešek teď od hráčů schytávají jednu kritickou recenzi za druhou, a to do takové míry, že nedávné steamové uživatelské recenze jsou „převážně negativní“.

Nejnovější články