Ve střílečce World War 3 si realisticky zabojujete v ulicích Varšavy i Moskvy
zdroj: tisková zpráva

Ve střílečce World War 3 si realisticky zabojujete v ulicích Varšavy i Moskvy

28. 5. 2018 18:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Třetí světová válka. Nikdo na celém světě ji nechce, a přesto nás všechny pravidelně děsí její možnost, ať už ve spojitosti se Severní Koreou, Íránem, Ruskem, nebo libovolným jiným narušitelem mezinárodního pořádku. Nezbývá než doufat, že atomovky ani konvenční hlavice na naše hlavy nikdy nedopadnou, a do té doby se na tu eventualitu zkoušet připravit. To by mělo docela dobře jít v polské multiplayerové střílečce World War 3.

Stojí za ní studio The Farm 51, které se podepsalo třeba pod sedmičkové akční kousky Get Even a Deadfall Adventures, a bere svůj projekt velice vážně. Spolupracuje na něm s giganty vojenského průmyslu, například i se společností momentálně zodpovědnou za inovaci výbavy polských ozbrojených sil, a ještě si nechává radit od veteránů speciálních jednotek.

A co všechny tyhle chytré hlavy daly dohromady? Jednak klasický kompetitivní multiplayer, v němž po sobě dva týmy střílejí z realistických zbraní, prohánějí se v realistických kulisách světových měst (např. Varšava, Moskva, Berlín), a ještě mají k dispozici realistická vojenská vozidla. Včetně dronů. Nic nového, ty jsme mohli zažít už v multiplayeru CoD: Modern Warfare. Jen o taktické atomovce se zatím tvůrci nezmínili.

zdroj: Archiv

A pak je tu ještě jeden mód. Schválně si tipněte, jaký! Nebo ne, netipujte. Kdybych vás nechal hádat stokrát, tak na to stejně nepřijdete. Malé týmy přeživších se prý ocitnou v otevřené nepřátelské krajině a budou se snažit vystřílet z drsné mely všech proti všem… nevím, jestli tohle může fungovat.

Ale teď vážně. Nechci být nespravedlivý – výše popsaný mód, ve World War 3 zvaný Recon, evidentně není úplně typická battle royale. Kromě obvyklého zoufalého přežívání a/nebo lovení neopatrných konkurentů budete zabírat jakési „cíle“. Co přesně to znamená, to vám zatím neřeknu, ovšem velmi brzy se to nejspíš všichni dozvíme.

World War 3 se chystá na Steam do předběžného přístupu už letos, takže pokud máte náladu na věrohodnou střílečku z blízké budoucnosti (měla by se odehrávat někdy kolem roku 2030), nemusíte čekat dlouho. Sympaticky zní i další nápady, třeba strategická mapa, která se mění podle hráčských úspěchů, a studio se zapřísahalo, že nechystá žádné loot boxy ani pay-to-win. Třetí světová rázem vůbec nezní tak špatně.

Nejnovější články