The Division vyjde i na PC, Xbox One bude mít exkluzivní obsah
zdroj: tisková zpráva

The Division vyjde i na PC, Xbox One bude mít exkluzivní obsah

20. 8. 2013 14:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Ambiciozní a velmi sympaticky vypadající Tom Clancy`s The Division byla doposud čistě konzolová záležitost, nad kterou PCčkáři mohli jen slintat. Ubisoft ale naštěstí nářky a přání hráčů vyslyšel a dnes oznámil, že očekávaná RPG akce vyjde vedle Xbox One a PlayStation 4 i na PCčku. Za PC verzí hry prý nestojí nic jiného, než jen komunita hráčů, která už od oznámení hry na E3 Ubisoft bombardovala na fórech a sociálních sítích s žádostí o verzi hry pro počítače. Nakonec se to splnilo.

“Už od E3 jsme důsledně naslouchali a pročítali internet. Vidět vaši podporu a zájem o hru pro nás bylo důležitější, než si dokážete představit. Na vašich názorech nám opravdu záleží. Jednou z nejčastěji žádaných věcí bylo vydání The Division na PC. Je tudíž mým velkým potěšením oznámit, že hra bude dostupná i na PC. Kořeny Massive Entertainment jsou právě na PC, u her jako Ground Control a World in Conflict. Můžete si být jistí, že si dáme na PC verzi pořádně záležet,” slíbil na Ubi blogu výkonný producent hry, Fredrik Rundqvist.

Zatím bohužel nepadlo žádné datum vydání. Hra by se měla na konzolích objevit v posledních měsících letošního roku, ale jestli to platí i pro PC verzi zatím není jisté. Známe Ubisoft, takže bychom se spíše nedivili, kdyby se PC verze dostavila až několik měsíců po vydání konzolové verze. Když jsme už u té konzolové verze hry, tak Microsoft dnes na gamescomu oznámil, že Xbox One verze The Division bude mít exkluzivní obsah jak před vydáním, tak po něm.

...

Co si pod tím Microsoft představuje si bohužel nechal pro sebe. Po vydání to bude pravděpdobně nějaká časová exkluzivita na DLC, ale před vydáním? Možná nějaká menší hříčka na Xbox Live, možná něco pro SmartGlass... Tak jako tak se The Division řadí ke stále se rozrůstající plejádě her, které budou mít na Xbox One něco exkluzivního. Ať už budete The Division hrát na konzoli od Microsoftu nebo Sony (nebo na PC), budete moct při hraní použít i tablet.

Tzv. companion gaming byl na letošní E3 jedním z nejvýraznějších trendů a The Division nezůstává pozadu. Co přesně budete s tabletovou verzí hry dělat se můžete podívat na okolo se povalujícím videu a sami uvidíte, jestli je to něco co by vás mělo lákat, nebo jestli raději zůstanete u velké hry. Na companion gaming bychom se měli připravit tak jako tak, u her pro nadcházející generaci konzolí to bude standardem minimálně u většiny AAA her a k The Division se to docela hodí.

...

Nejnovější články