Resident Evil 6 ohlášen, vrací se Leon a Chris
zdroj: tisková zpráva

Resident Evil 6 ohlášen, vrací se Leon a Chris

20. 1. 2012 2:59 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

My jsme to říkali, my jsme to říkali. Tedy, ne, že by to bylo důležité, nic to nemění na faktu, že byl právě skrze stránky No Hope Left ohlášen šestý díl Resident Evil a je doprovázen trailerem. A přijde ještě tento rok, přesněji 20. listopadu a to na PS3 a X360. PC verze bude už tradičně o něco opožděna, přesně datum zatím není známo. V příběhu, který se odehrává deset let po událostech v Raccoon City se ve dvou dějových liniích vrací Leon S. Kennedy a Chris Redfield. Leon je ve spojení s prezidentem, který se rozhodne vyjevit pravdu o povaze nákazy, jenže bioteroristický útok udělá z milého prezidenta hladovou zombii a následně tak Leona donutí k likvidaci svého přítele a hlavy státu. Další detaily si přečtěte uvnitř článku a samozřejmě tam najdete i dlouhý trailer.

Co se týče Chrise Redfielda, ten odlétá do Číny, kde má zabránit dalšímu podobnému útoku, což se mu zjevně dle traileru moc nepodaří. Zdá se, že by se k němu mohl Leon přidat, ale není to jisté. Kromě klasické dvojky se objeví i noví hrdinové, kteří by měli opět odemknout prostor zábavné kooperaci, která silně zabodovala už u pátého dílu, jenž přecijen opustil klasický survival horor směrem k hororové akci. Producent hry, Hirojuki Kobajaši, slibuje, že obě složky hry budou plné napětí a atmosféry, která by se dala krájet, nicméně z traileru se dá vycítit spíše inklinace k akčnějšímu stylu pátého dílu. Což ale nebyla vůbec špatná hra, jen trochu jiná.

Další variantou je ta, že by se Leon mohl mít spíše k akci odpovídající staršímu stylu survival hororu a Chris by prostě jel svou vojenskou řezničinu ve velkém stylu - jde ale jen o čiré spekulace vyplývající z traileru. Co se týče nových postav, měly by mít prý každá unikátní příběh a motivaci a přispět tak k dalšímu budování celého universa Resident Evil. Z traileru hra vypadá atraktivně, rozmáchle a ač už to zní dosti zprofanovaně, epicky.

zdroj: Archiv

Nejnovější články