Realtime strategii Ashes of the Singularity: Escalation rozšíří těžké fregaty i nové mise
zdroj: tisková zpráva

Realtime strategii Ashes of the Singularity: Escalation rozšíří těžké fregaty i nové mise

2. 2. 2018 16:37 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Samostatně hratelné rozšíření Ashes of the Singularity: Escalation se těší pěkné péči svých tvůrců ze Stardock Entertainment. V srpnu loňského roku vyšel zásadní update, který přidává do realtimové PvP strategie mapy pro kooperaci (více ve Vaškově článku). Vyšlo i několik menších DLC s novými scénáři a mapami, ale nic z toho se množstvím obsahu nevyrovná nejnovějšímu DLC Secret Missions.

Jak už hlásá titulek, DLC tajných misí obohacuje Ashes of the Singularity: Escalation v těch nejdůležitějších oblastech hratelnosti. Začneme u jednotek, kde každá ze soupeřících stran dostala po jedné. V případě PHC jde o takzvaný Atlas – protiletadlová a protidronová fregata vhodná především k obraně. Není sice moc silná, ale je mnohem levnější než alternativní křižník Apollo, protože pro své sestrojení vyžaduje pouze kov.

Nepřátelská strana Substrate zase dostala nebezpečně znějícího Tormentora. Jde rovněž o fregatu, ale na rozdíl od Atlasu se tahle soustředí na plošné útoky. Neumí tedy cílit na jednoho jediného protivníka, ale dokáže zamávat s celou skupinou. Jen ji nepoužívejte jako hlavní zdroj síly proti budovám…

zdroj: Archiv

Kromě nových jednotek je pro hráče hledající sólové zážitky připraveno celkem osm různých scénářů. Ty jsou rozděleny mezi obě zúčastněné strany a měly by představovat úplně nové výzvy. „Tyto scénáře staví hráče do unikátních situací, které se běžně nevyskytují v ostatních scénářích a kampaních,“ tvrdí Callum McCole, vedoucí designér hry.

„Všechny se soustředí na jednotky z pozdější části hry a na obrovské armády. Některé vám dají za úkol zničit nepřátelskou základnu nebo ochránit tu spojeneckou, jiné po vás chtějí zabránit nepříteli v získání určitého množství Turinia,“ dodává. Ještě líp zní scénář Ascension, kde se v roli PHC snažíte zničit experimentální prototyp Oko temnoty, nebo scénář Battleline, kde s málem odoláváte několikanásobné přesile. Krátký popis všech osmi scénářů naleznete zde.

Posledním obsahem z DLC Secret Missions jsou nové mapy. Těch je rovněž osm a některé z nich plní sny těch nejostřílenějších generálů – nabízí multiplayerové bitvy až pro 14 hráčů. Nové mapy si užijete v bitvách 1v1, 2v2, 5v5, 6v6, 7v7 a 1v3.

Teď se možná obáváte cenovky. Přeci jen toho není málo a v porovnání s předchozími DLC, která stála tři eura, bych se v tomhle případě nedivil desítce. Ale není to tak zlé. DLC Secret Missions pro Ashes of the Singularity: Escalation je jen o euro dražší, tedy za 4 eura na Steamu

Nejnovější články