Realtime strategie Forged Battalion nabídne možnost konfigurovat vlastní jednotky
zdroj: tisková zpráva

Realtime strategie Forged Battalion nabídne možnost konfigurovat vlastní jednotky

19. 12. 2017 8:04 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Studio Petroglyph má tak velké zkušenosti s realtimovými strategiemi, že se jich prostě nehodlá vzdát. Před dvěma lety vydali Grey Goo, ještě předtím se jeho členové podíleli na sérii Command & Conquer. Z logiky věci je i jejich další projekt RTS, ale tentokrát s méně používaným mechanismem konfigurace vlastních vozidel. Early access Forged Battalion je naplánovaný na polovinu ledna a uvádí ho především trailer.

Forged Battalion ukazuje další z řady planet, které si prošly apokalypsou. Tentokrát se ocitáte v roli odboje, který zbrojí proti světovému militantnímu utlačovateli – fanatické skupině The Collective. A protože se jedná o vzdálenou budoucnost, máte k ruce poměrně zajímavé hračky a velice vyspělé technologie.

V průběhu jednotlivých klání se totiž vyvíjíte v reálném čase, tedy odemykáte spousty nových vylepšení v technologickém stromu a doslova za jízdy upravujete veškerou svou palebnou sílu. Pěchotě měníte výzbroj, lehkým vozidlům pancéřování, tankům podvozky a děla, letadlům kulomety a bomby, střílnám třeba štíty…

zdroj: Vlastní

Vzezření a zaměření vaší frakce je plně ve vaší režii. Nepočítejte však s jednou strategií, která by vám vydržela celou hru. Vaši nepřátelé se rovněž vyvíjejí a tlačí vás tak ke změně vedení a vybavení armády.

V rámci ealy accessu na Steamu, který se rozeběhne 16. ledna a potrvá několik měsíců, si projdete prvním aktem příběhové kampaně a vyzkoušíte si pár multiplayerových map, na nichž se může utkat až sedm hráčů napříč různými módy (zničení základny, úplné vyhlazení).

„Předběžný přístup je klíčovou částí vývoje Forged Battalion,“ říká Chuck Kroegel, CEO v Petroglyph. „Chceme, aby nám fanoušci skutečně pomohli s tvorbou výsledné hry, takže je důležité vpustit je dovnitř co nejrychleji a začít naslouchat jejich zpětné vazbě. Nemůžeme se dočkat, s jakými výtvory přijde komunita. Uvidíme se na bojišti!“

Nejnovější články