Příští rok nakopete zadek Pablu Escobarovi (nebo on vám) v adaptaci seriálu Narcos
zdroj: tisková zpráva

Příští rok nakopete zadek Pablu Escobarovi (nebo on vám) v adaptaci seriálu Narcos

16. 11. 2018 13:32 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Co vám budu nalhávat, první sezónu Narcos jsem zhltnul jedním dechem. Výborná hudba, skvělé herecké výkony, španělština silně napomáhající uvěřitelnosti, prolnutí s reálnými záběry a obecně skvělý vhled do historicky významného bodu obchodu s drogami. Seriál je tak úspěšný, že už se k nám chystá stejnojmenná deskovka a nyní i počítačová hra Narcos: Rise of the Cartels.

Úkolu, který ve výsledku může rozhořčit mnoho zarputilých fanoušků, se ujalo studio Kuju s vydavatelem Curve Digital. Nikoho by asi neměla naštvat skutečnost, že se seriál dočká herní adaptace, jde ale o to, co je to za adaptaci. Akční taktická tahovka předloze úplně neodpovídá.

Xcomovky mám samozřejmě rád a obecně si libuji v tahových strategiích, ale často se u takových her setkávám s málo vykresleným příběhem. A ten v seriálu přeci jen hraje prim. Akčních potyček bylo požehnaně, ale netvořily ten hlavní zážitek.

zdroj: Archiv

Upřímně doufám, že se dočkáme něčeho víc – zoufalého vyšetřování ze strany agentů DEA, mnoha možností pěstování a pašování drog ze strany kartelu a další podobné nadstavby. Tvůrci naštěstí slibují možnost hrát jak za DEA, tak za medellínský kartel. Dobrá zpráva.

Nechci znít jako pesimista, oznámení hry mě vyloženě nadchlo a jak říkám, tahovky mám hodně rád, ale přiblížit se kvalitě seriálu nebude vůbec jednoduché. Času je nicméně víc než dost. Narcos: Rise of the Cartels vyjde ve třetím kvartálu příštího roku na PC a konzolích. Ty sice nebyly v tiskovce specifikované, ale o této hře se mluvilo již v březnu, kdy byla potvrzena na PS4, Xbox One a Switch.

Nejnovější články